Sport
ZORAN ZEKIĆ:

Cibalia danas neće dobiti
nikakav popust od nas
Objavljeno 16. svibnja, 2017.

Igra koju su pružili nogometaši Osijeka protiv Slaven Belupa konačno je omogućila njihovom treneru Zoran Zekiću poneku spokojniju noć. No, ritam je u prvenstvu ubrzan, pa bijelo-plave već danas očekuje novi izazov u obliku slavonskog derbija. Zato se nema vremena uživati u dobroj predstavi protiv Koprivničana, već se valja okrenuti lovu na novu pobjedu. Osijek se bodovno izjednačio s Hajdukom u borbi za treće mjesto, a ako ga misli i prestići u posljednja tri kola, više ne bi smio izgubiti ni jedan bod. Naravno, to je daleko lakše reći nego ostvariti, a na pravom testu naći će se Osječani danas na vinkovačkom stadionu. Čeka ih suparnik koji je u posljednje vrijeme dramatično popravio formu i nanizao nekoliko pozitivnih rezultata.

- Drago mi je što imamo slavonski derbi, nadam se da ćemo ga imati i sljedeće godine, ali danas Cibalija ne može očekivati nikakav popust od nas. Nama treba pobjeda, moramo se tako i postaviti. Protiv Slaven Belupa bili smo dobri, a mene zanima možemo li takvo izdanje ponoviti i u slavonskom derbiju. Ove sezone nismo još uspjeli ponoviti dvije jako dobre partije zaredom - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Što se momčadi tiče, Zekić će ipak morati mijenjati sastav koji je svladao Slaven Belupo i to u samom napadu. Antonio Perošević, koji je morao napustiti teren pred kraj prvog dijela susreta s Koprivničancima, zbog ozljede neće biti spreman za slavonski derbi.

- Osjetio je bol u koljenu. Nije ništa ozbiljno, ali na njega nećemo moći računati u Vinkovcima - potvrdio je Zekić.

Priliku će vjerojatno dobiti Gabrijel Boban, a toj se vijesti vjerojatno najmanje veseli vratar Cibalije Mladen Matković, koji se ove sezone već dvaput loše proveo u dvobojima s Bobanom. Jesenas mu je u Gradskom vrtu robusni napadač Osijeka ukrao loptu kada se Matković poigravao s njom izvan kaznenog prostora, što je kasnije Osijek pretvorio u drugi pogodak, a u Vinkovcima se vratar Cibalije pokliznuo u presudnom trenutku pred Bobanovim naletom i omogućio mu postizanje također drugog pogotka. Dakle, ako zaigra Boban bi trebao dobiti samo jedan zadatak - uvijek napadaj Matkovića.

Osijek je ove sezone bio dominantan nad Cibalijom. Tri pobjede, sve tri istim rezultatom - 2:0. Dakle, bez primljenog pogotka. Takva serija danas neće značiti previše.

- U derbijima forma, plasman na tablici i razlika u kvaliteti ne igraju ulogu. To su posebne utakmice u kojima presuđuje trenutačna inspiracija. Od svoje momčadi tražim strast i glad za pobjedama, čega nam je znalo nedostajati u posljednje vrijeme - zaključuje Zekić. D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike