Regija
SMJENA NA ČELU ERGELE

Odlazi Nidal Korabi, a dolazi Mirko Damjanović
Objavljeno 16. svibnja, 2017.

ĐAKOVO

Tijekom nedavnog posjeta Đakovu ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potvrdio je novinarima informaciju o smjeni dosadašnjeg ravnatelja Državne ergele Đakovo i Lipik, dr. Nidala Korabija, po isteku prvog mandata, te skoro imenovanje novoga, dr.med.vet. Mirka Damjanovića.

- Ja sam potpisao odluku o odabiru i to je gospodin Mirko Damjanović, mislim da je s područja Đakovštine, izabran je većinom članova Upravnog vijeća i mislim da stupa na dužnost 5. lipnja - kazao je ministar Tolušić.

Prethodno su na sjednici Vlade početkom ožujka razriješeni dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, Tomislav Kiš, dr. sc. Robert Spajić, prof. dr. sc. Antun Kostelić i Josip Mihaljević. Novim predsjednikom imenovan je Damir Agičić, a članovima mr. sc. Željko Vuković, Josip Tomičić i Jozo Miličević, kao predstavnici Ministarstva poljoprivrede i istaknutih stručnjaka iz područja stočarstva.

Dr. Nidal Korabi na čelu Ergele bio je gotovo punih pet godina, a na upit što dalje kaže: “Otvoreno je nekoliko opcija i za sada je to jedino što mogu reći.” Podsjetimo, dr. Korabi nedavno je imenovan glavnim tajnikom krovne svjetske organizacije za uzgoj konja lipicanske pasmine Lipizzan International Federation (LIF), a prvi je predstavnik Hrvatske ikada u Glavnom odboru tog udruženja. U njegovom mandatu Ergela je napravila potpuni zaokret turističke ponude, što je toj ustanovi podiglo prihode u posljednje četiri godine za 78 posto. Između ostaloga, u njegovom mandatu Ergela je počela i prikazivanje konjičkih predstava te nadaleko poznatog Bala lipicanaca. Ni novi ravnatelj dr. med. vet. Mirko Damjanović nije nepoznanica Đakovčanima. Dobro je poznat kao stručnjak u veterinarstvu i zaljubljenik u tradicijsko nasljeđe Slavonije. M. Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike