Ekonomija
INVESTICIJA VRIJEDNA TRI MILIJUNA KUNA

Orahovačkom Radlovcu posao došao iz Irske
Objavljeno 16. svibnja, 2017.

Jedna od najdugovječnijih i najpostojanijih tvrtki u Orahovici “Radlovac Orahovica” ovih je dana nabavila stroj za proizvodnju finih frakcija agregata sa „zelenog otoka“, tj. iz Irske.

- Obično posao ide u Irsku, no mi smo ga iz Irske doveli u Slavoniju. Stroj smo smjestili u kamenolom u Orahovici, a investicija je to vrijedna više od tri milijuna kuna, od čega je 1.124.943,68 kuna bilo bespovratnih, – kaže Nenad Sabljak direktor tvrtke Radlovac.

Projekt je naime sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a napisala ga je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ovim projektom su, kako navode iz tvrtke, ostvarena ulaganja u novu proizvodnu liniju koja je omogućila promjenu tehnološkog procesa u proizvodnji dolomitnog agregata uz povećanje kapaciteta proizvodnje te smanjenja cijene koštanja po jedinici proizvoda.

Uz racionalno korištenje prirodnih resursa projekt se razvijao u skladu s održivim razvojem, a otvorena su i nova radna mjesta. Nakon novih investicija, zapošljavaju 76 radnika s tendencijom novih zapošljavanja. Kamen prodaju u Hrvatskoj i u zemljama jugoistočne Europe, a inače, jedini su dobavljač kamena za proizvodnju kamene vune u Hrvatskoj. V.Grgurić

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

2

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora