Sport
OSIJEK, DONJI GRAD:

Špoljarić preokrenuo pa zaradio isključenje
Objavljeno 15. svibnja, 2017.

Svega i svačega bilo je na utakmici između Osijeka II i Bjelovara: tri pogotka, tri pogođene vratnice, dva crvena kartona i puno nervoze u nastavku susreta, a iz cijelog tog cirkusa Osijek II je na kraju izvukao sva tri boda i zabilježio treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Gosti iz Bjelovara predstavili su se kao žilav suparnik, koji je mogao izvući i bolji rezultat da na vratima Osijeka nije stajao raspoloženi Žitnjak.

Osječani su nakon prvih 45 minuta definitivno mogli biti zadovoljnija momčad, bez obzira na to što nisu imali rezultatsku prednost. Naime, gosti iz Bjelovara bili su aktivniji i opasniji te su u nekoliko navrata dobro zagrijali dlanove vratara Borne Žitnjaka. Uostalom, gosti su prvi došli u vodstvo, već u 11. minuti, kada je Jakšić lijepim udarcem sa 17-18 metara pogodio donji desni kut - 0:1. Nakon toga osječka obrana dosta se mučila s dugačkim loptama koje su slali Bjelovarci prema svojim napadačima pa je u 20. minuti Jakšić iskoristio jedan nesporazum, izbio sam pred Žitnjaka i pokušao ga prebaciti, ali je lopta očešala gredu i završila u gol-autu. Pet minuta poslije imao je Bjelovar novu veliku priliku, ali je ovaj put odlično reagirao Žitnjak, koji je bio uspješniji u situaciji jedan na jedan od Šipraka. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, Osječani su sve više pritiskali pa su uspjeli doći do izjednačenja. U 35. minuti Čikvar je odlično proigrao Ždinjaka, koji je bio brži od vratara Kovačevića, koji ga je morao srušiti u kaznenom prostoru pa je dosuđen kazneni udarac. Siguran realizator bio je vodeći strijelac prvenstva Josip Špoljarić - 1:1.

Odmah na početku drugoga dijela Osijek II posve je preokrenuo rezultat. U 50. minuti ubačaj Klepača s lijeve strane glavom je u mrežu iz blizini uputio Špoljarić - 2:1. Nakon toga strasti su se na terenu razbuktale, igrači su često dolazili u konfrontaciju, a za to je najveći krivac sutkinja Ivana Martinčić, koja je svojim odlukama naživcirala i jedne i druge. Tako je u 53. minuti propustila dosuditi čisti kazneni udarac za Osijek II, kada je u šesnaestercu srušen Ždinjak, najčešće je kasnila u reakcijama kada bi se igrači našli u klinču. Na kraju je sva ta silna nervoza rezultirala tučnjavom, u kojoj su najdeblji kraj izvukli Špoljarić i Pušić, koji su posve opravdano zaradili crvene kartone. Od važnih stvari treba još istaknuti Klepačevu gredu u 47. minuti, a isto je s druge strane u 55. učinio Orač, kada je bombom s 25 metara dobro uzdrmao okvir Osijekova gola. Bjelovarci se nisu predavali do samog kraja, ali nisu uspjeli pronaći načina kako svladati Žitnjaka. D. Keler

Osijek II2 (1)
Bjelovar1 (1)

OSIJEK - Igralište u Donjem gradu. Vrijeme i teren: pogodni za igru. Gledatelja: 50. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica) - 5. Strijelci. 0:1 Jakšić (11), 1:1 Špoljarić (36.-11m), 2:1 Špoljarić (50). Žuti kartoni: Anić, Žitnjak, Ždinjak, Salapić, Magdić (Osijek 2). Crveni kartoni: Špoljarić (Osijek II), Pušić (Bjelovar)

OSIJEK II: Žitnjak 7,5, Ćosić 5,5, M.Mišković 5,5, Ivić 5,5, Čikvar 7 (od 90. Sabolović -), Lončar 5,5 (od 60. Magdić 5,5), Anić 6, Salapić 5,5, Špoljarić 5, Ždinjak 6,5, Klepač 6,5, (od 71. Ikić -)

BJELOVAR: Kovačević 5, Vinicijus 5,5, (od 56. Ivančić 6), Kozić 6, Pušić 5, Kuprešak 6, Kolar 6, Jakšić 7, Šiprak 6,5, Orač 6, Rajić 5,5, Tominac 5,5 (od 85. Atuja)

IGRAČ UTAKMICE: BORNA ŽITNJAK (OSIJEK II)

Najčitanije iz rubrike