Sport
KAPETAN BRANIO SUIGRAČA

Velika svađa igrača i Kohorte, Barišić zaštitio Šimuneca
Objavljeno 15. svibnja, 2017.
"Zar vas nije sramota? Pobijedimo 3:0, a vi nas vrijeđate."

Vezani članci

ZORAN ZEKIĆ LJUTIT NA EJUPIJA

Podcijenio je suparnika i vlastitu momčad

ZALIJEČILI POLJUDSKE RANE

Osječani prvi put u povijesti prešli čarobnu granicu 60

Poslije uvjerljive pobjede nad Slaven Belupom nije došlo do sada već uobičajenog zajedničkog slavlja igrača i navijača Osijeka uz skandiranje “Osijek ale”! Kada su, naime, igrači Osijeka prišli istočnoj tribini, čule su se uvrede na račun Andreja Šimuneca, nakon čega su se svi njegovi suigrači okrenuli i otišli u svlačionicu. Kohorta je Šimuneca uhvatila “na zub” nakon poraza u Poljudu. Nekako je postalo uobičajeno da navijači ne samo u Osijeku, nakon loše igre i uvjerljivih poraza, drže “jezikovu juhu” igračima nakon utakmice, premda i bez toga nogometaši su sami svjesni kako su podbacili. Dok se “bukvica” očitavala na Poljudu od strane kohortaša koji su stigli u Split, očevidci kažu kako se mladi stoper podsmjehivao, što je iziritiralo (!) dio Kohorte. Nije završilo samo na uvredama s tribina. Nakon susreta sa Slaven Belupom dio kohortaša zaputio se ispred ulaza u prostorije NK Osijek. Odmah je iz svlačionice ljutito izišao kapetan Borna Barišić i upustio se u otvorenu polemiku s navijačima, koji su tražili da iz svlačionice iziđe Šimunec. Barišić to nije dopustio.

- Zar vas nije sramota? Znamo svi kako je loše bilo u Splitu, ali imamo 62 boda, pobijedimo 3:0, a vi nas vrijeđate. Ako je bilo kakvih problema, riješili bismo to prije utakmice, sjeli bismo i popričali, a ne na ovakav način. Borimo se za treće mjesto, a vi ovako. Pa ljudi nam se smiju - govorio je tada Barišić, koji je i na tom potezu pokazao zbog čega nosi kapetansku vrpcu NK Osijek.

U tim trenucima “leđa mu je čuvao” jedino Mateo Barać. Poslije su stigli i sportski direktor Alen Petrović, trener Zoran Zekić s kompletnim stožerom, direktor Osijeka Igor Galić, stiglo je i pojačanje zaštitara i policije. Borna je nastavio kratki monolog, a ispod tribine se od strane navijača potom prolomio pljesak, nakon čega su se razišli.

U povratku u svlačionicu Barišić nam je pokazao palac gore.

- Sve smo riješili! Morao sam ovako reagirati jer moja je obveza kao kapetana da uvijek zaštitim ekipu i suigrače - pričao je Barišić potvrdivši što je cijeloj momčadi bilo u glavama nakon katastrofe na Poljudu.

- Razmišljali smo kako se iskupiti, prije svega prema navijačima, a naravno novom pobjedom nastaviti lov na treće mjesto. Opet smo bodovno izjednačeni s Hajdukom i ništa nije izgubljeno. Bit će sada zanimljiv slavonski derbi. I Cibaliji i nama trebaju bodovi, pa tko bude bolji - rekao je Osijekov kapetan.

Navijači često u posljednje vrijeme skandiraju ime Mileta Škorića, koji je opet bio odličan na stoperskoj poziciji. Prigodom izlaska iz igre, kada ga je zamijenio upravo Šimunec, Mile je dobio veliki pljesak. Bio je također razočaran reakcijom dijela navijača premda kako smo doznali, već su poduzeti koraci kako bi se situacija potpuno smirila i da u Vinkovcima ponovno bude potpora kakvu igrači Osijeka zaslužuju.

- OK, svi smo svjesni, bilo je ružno u Splitu, ali gledajmo i neke stvari pozitivno. Srušili smo brojne rekorde, ušli smo u Europu i dalje se borimo za treće mjesto. Zar smo mogli više? - pita se Škorić, koji je pozvao navijače u Vinkovce.

- Pobjeda i igra je bila odlična, nadigrali smo Slaven Belupo u svim segmentima, ali se brzo moramo okrenuti Cibaliji. Bit će to pravi slavonski derbi koji ćemo pokušati dobiti - rekao je Škorić. K.Lacković

EJUPI LJUTIT NA SEBE

Nakon susreta dvostruki strijelac Muzafer Ejupi nije bio raspoložen za davanje izjave. Bio je vidljivo ljutit, prije svega na samog sebe, zbog načina kako je otpucao drugi jedanaesterac koji je vratar Blažević lako pročitao.

- Ispričavam se, rekao sam tehniku Barišiću ako može ovaj put bez moje izjave. Nemojte se ljutiti, nisam raspoložen - rekao je Ejupi, koji se poslije zaputio ispred autobusa s igračima Slaven Belupa kako bi se kratko podružio s bivšim suigračima i ljudima iz bivšeg kluba. Oni mu očito nisu zamjerili nonšalantno i pomalo podcjenjivačko izvođenje jedanaesterca.

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike