Sport
ZALIJEČILI POLJUDSKE RANE

Osječani prvi put u povijesti
prešli čarobnu granicu 60
Objavljeno 15. svibnja, 2017.

Vezani članci

OSIJEK OPET POBJEĐUJE

Slaven Belupo slomljen u prvih 16 minuta

Bijelo-plavi su se vratili na pobjedničku stazu. Trener Zoran Zekić i njegov stručni stožer očito su brzo i efikasno uspjeli sanirati posljedice teškog poraza protiv Hajduka. Čista i sigurna pobjeda (3:0) mogla je biti i uvjerljivija, no važniji je način na koji su Osječani do nje došli. U prvih 45 minuta Osijek je pokazao mnogo dobrih stvari. Bio je agresivan, hrabar, i konačno s jasnom idejom na koji način treba napasti organiziranog suparnika. Akcije su bile jednostavnije, brže i točnije, što je u konačnici rezultiralo brzim lomljenjem svakog otpora Slaven Belupa. I što je još važnije, nakon što su rano došli do dva pogotka prednosti bijelo-plavi nisu stali, nego su nastavili pritiskati, što je posve limitiralo goste koji su u cijelom susretu ostali bez udarca u okvir vrata.

Bez slavlja

Dobar dio drugačije slike bijelo-plavih zasluga je trenera Zorana Zekića koji je promijenio gotovo cijeli vezni red. Tražio je svježu krv, novu energiju i to je dobio. Druga ključna stvar je bila ta što je opet "vruć" bio Ukrajinac Dmitro Lopa. Kada je on raspoložen za igru, onda za Osijek sve izgleda lakše. Zapravo, dogodilo se mnogo dobrih stvari. Prvi strijelac Muzafer Ejupi zabio je dvaput i izišao iz dvomjesečne krize realizacije, Lopa je opet zabio prekrasan pogodak, a srušena su i dva klupska rekorda. Nikada dosad u HNL-u Osijek nije u jednoj sezoni nakupio 62 boda, a isto tako prvi je put nanizao sedam uzastopnih prvenstvenih pobjeda na svome terenu. To su stvari kojima se definitivno treba nakloniti. Posebno jer su se dogodile u utakmici koja je bila specifična zbog ožiljaka koji su ostali nakon teškog stradanja na Poljudu.

- Momčad je reagirala vrhunski nakon neugodnog iskustva iz Splita. Bili smo agresivni, pokretljivi, protok lopte bio nam je mnogo brži i precizniji. Neću pretjerati ako kažem kako smo već nakon prvog dijela mogli voditi i s 4:0. Vezni red je konačno bio miran i kreativan, zadovoljno je komentirao Zekić.

Ipak, jedna stvar ga je rastužila. Izostala je uobičajena proslava s navijačima ispred istočne tribine zbog "repova" iz Splita koji su ostali na relaciji navijača i momčadi. Zato je kapetan Borna Barišić odveo momčad u svlačionicu bez da se proslavilo pobjedu, a trzavice su se nastavile i ispred službenih prostorija. Srećom, sve se brzo smirilo, a dodatni će razgovori već danas vjerujemo odnose vratiti u normalu. Zekić je s pravom bio nesretan zbog tih događaja.

- Teško je u potpunosti biti sretan kada se dogode takve stvari. Imamo mnogo razloga podijeliti veselje s navijačima, a nama se događaju obratne stvari. Očito nitko nije prorok u svome mjestu, pa nisam ni ja - kaže trener bijelo-plavih.

Vratimo se mi nogometu. Zekić i momčad imaju puno pravo biti zadovoljni i ponosni na prikazanu igru protiv Koprivničana. Ranije su s njima uvijek muku mučili u Gradskom vrtu, a ovaj put su ih doslovce – razbili. To je jasan dokaz kako se Osijek doista namjerava boriti za treće mjesto do samog kraja.

- Sad smo opet izjednačeni s Hajdukom, vratili smo poljuljano samopouzdanje, pa očekujem da ćemo biti u stanju ponavljati te dobre igre. Ove sezone taj nam dio baš nije uvijek polazio za nogom - pričao je Zekić. Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 1480. Sudac: Ivan Vukčković (Zagreb) – 6,5. Strijelci: 1:0 Ejupi (9), 2:0 Lopa (16), 3:0 Ejupi (52-11m). Žuti kartoni: Pušić (Osijek), Purić (Slaven Belupo). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: DMITRO LOPA (OSIJEK)

OSIJEK

3(2)

Malenica -, Grgić 7, Škorić 6,5 (od 78. Šimunec -), Barać 6,5, Barišić 6,5, Lukić 6,5, Petrović 6,5, Pušić 6,5 (od 58. Mioč 6,5), Lopa 7,5, Perošević 6,5 (od 37. Boban 6,5), Ejupi 7.

SLAVEN BELUPO

0(0)

Blažević 6, Purić 5, Musa 5, Jovičić 5, Aliti 5, Barić 5 (od 46. Gregurina 5,5), Burić 5, Bouadla 5,5, Christensen 5,5(od 81. Bogojević -), Heber 5,5, Arap 5 (od 46. Bistrović 5).

Prvo poluvrijeme

To je bio vrlo dobar Osijek. Agresivan, rastrčan, s bržim protokom lopte, pa nije ni čudno što su bijelo-plavi postigli dva pogotka i stvorili još tri čiste prilike u prvih 45 minuta. Bilo je to sigurno jedno od njihovih najboljih poluvremena ove sezone.

Dmitro Lopa

Ukrajinac je u posljednja dva kola uzeo malo predaha, ali se sad vratio odličnim partijama. Ne samo zbog nove majstorije koju nam je priuštio, nego i zbog energije i angažmana. U prvome je dijelu bio pokretač svega dobrog u igri Osijeka.

Muzafer Ejupi

Konačno je prekinuo svoj golgeterski post koji je trajao dva mjeseca. Opet je u vrhu liste strijelaca, a mogao je biti i na njemu da se nije "zaigrao" kod drugog kaznenog udarca, ili da je u pogodak pretvorio jednu od dvije velike prilike koje je propustio realizirati.

Muzafer Ejupi

Prvo se podigao, a onda se sam i spustio. Onako nonšalantno izvesti kazneni udarac doista mu nije trebalo. Tim više što je propustio postići hat-trick, a s njime bi se utvrdio na vrhu najboljih strijelaca HNL-a.

Ozljeda Peroševića

Još nije poznato koliko je neugodna. Uglavnom, on je u završnici prvoga dijela morao napustiti igru. Riječ je o koljenu. Možda ga nećemo gledati u slavonskom derbiju s Cibalijom.

bez slavlja

ZBOG REPOVA IZ SPLITA IZOSTALO SLAVLJE S NAVIJAČIMA

1:0

Lukić je presjekao loptu na sredini igrališta, gurnuo do Ejupija, koji je prvo pokušao proigrati Peroševića, što mu nije uspjelo, no lopta mu se vratila, a on ju je s 15-ak metara spremio u donji desni kut

2:0

Lopa je majstorski pogodio iz slobodnog udarca sa 17 metara. Prebacio je "živi zid" i pogodio sam gornji desni kut

3:0

Musa je u kaznenom prostoru srušio Bobana. Kazneni udarac izveo je Ejupi, koji je prevario Blaževića poslavši ga u lijevu, a loptu u desnu stranu vrata.

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana