Osijek
LIJEPA SLIKA S PJEŠAČKOG MOSTA

Najduža špaga na
svijetu spojila obale
Objavljeno 14. svibnja, 2017.

Kako bi najavili veliki sportski događaj - gimnastički Grand prix Osijek Challenge cup - koji će se od 18. do 21. svibnja održavati u dvorani Gradski vrt, glavni je organizator natjecanja, GD Osijek Žito, proveo niz aktivnosti u gradu kako bi promovirao taj događaj, a isto tako i zdrav način života, bavljenje sportom i druženje.

Nakon što su u osječkom Drvengradu organizirali vježbanje sa Seligmanom, u subotu su na osječkom pješačkom mostu pokušali srušiti neobičan svjetski rekord. Uz pomoć osječkih klubova duž pješačkog su mosta formirali, nadaju se, najdulju špagu na svijetu. U njoj su bili članice i članovi Plesnog studija Shine, Plesnog kluba Broadway, Plesnog studija Illusion, Karate kluba Hrvatski sokol, Dance groupe Midal, NK Osijek, Artitudo te, dakako, članovi Gimnastičkog društva Osijek-Žito. Ovo je zapravo bila “generalna proba” za prijavu za Guinnessovu knjigu rekorda. Organizatori vjeruju kako se sljedeće godine mogu upustiti i u taj pothvat. Ovaj je put, naravno, iz Osijeka otišla lijepa slika.

- Željeli smo pokazati kako osječki klubovi zajednički surađuju i lijepo se druže. Ovo je bio naš zajednički projekt i prekrasna uvertira u Grand prix Osijek Žito Challenge cup, rekla je Ivana Maltašić, tajnica GD Osijek Žita. K.L.

442

Osječanki i Osječana sudjelovalo je u zajedničkoj špagi

600

metara bila je ukupno duga špaga formirana na pješačkom mostu

Možda ste propustili...