Kultura
NOVI USPJEH PREDSTAVE OSJEČKE AUTORICE D. PAĐEN FARKAŠ

Pet nagrada za “Nije me strah” na 19. zlatnoj iskri u Kragujevcu
Objavljeno 15. svibnja, 2017.

Vezani članci

10. JUBILARNI FESTIVAL “MALI MARULIĆ” U SPLITU

Edi Ćelić najbolji glumac, a “Nije me strah” najbolja predstava

U 2016. UKUPNO ODIGRALI 266 PREDSTAVA

Dječje kazalište Osijek: Ansamblu 8 nagrada, a predstavi “Nije me strah” nominacija

“NIJE ME STRAH” - JOŠ JEDNA OSJEČKA USPJEŠNICA

Ediju Ćeliću na banjalučkom festivalu nagrada za ulogu Tina

Čak je pet nagrada osvojila predstava “Nije me strah” osječke autorice Dubravke Pađen Farkaš i režiji Ljudmile Fedorove, a u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića na međunarodnom festivalu Zlatna iskra u Kragujevcu. Stručni žiri u sastavu Fatma Kečeli, dramaturginja iz Turske, predsjednica žirija; Natalija Gočeva, scenografkinja i kostimografkinja iz Bugarske, članica žirija i Dragoslav Todorović, redatelj iz Srbije, član žirija, Kristini Fančović dodijelio je posebnu nagradu za ulogu Mačka, nagradu za glumačko ostvarenje za ulogu Tina osvojili su Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić i Areta Ćurković, dok je nagradu za najbolju scenografiju zaslužio poznati osječki ilustrator Dražen Jerabek.

Predstava je odigrana pred prepunom dvoranom Knjaževsko-srpskog teatra, a u nagrađenoj su osječkoj predstavi sjajna glumačka izdanja ponudili Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i Kristina Fančović.

Dječje kazalište nastupilo je u jakoj međunarodnoj natjecateljskoj konkurenciji kazališta iz svih krajeva svijeta. Nastupalo je Dečje pozorište Subotica, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Shanghai Puppet Theater Kina, Lutkovno gledališče Ljubljana, David Zauzola Puppers Madrid, Budapest Puppet Theater, State Puppet Theater – Burgas, Gradsko pozorište Podgorica, Dječje Banja Luka i Small Puppet Theater Moskva.

Devetnaesti festival Zlatna iskra održan je od 9. do 12. svibnja u organizaciji Pozorišta za decu Kragujevac, a pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca i Ministarstva kulture Republike Srbije. N.Vekić

Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

Najčitanije iz rubrike