Učionica
DONESENE UPISNE KVOTE SVEUČILIŠTA U OSIJEKU ZA AKADEMSKU GODINU 2017./2018.

Na osječke fakultete i odjele može se upisati novih 3889 studenata
Objavljeno 13. svibnja, 2017.

Odlukom Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, donesenoj na sjednici održanoj 25. travnja 2017. godine, predviđeno je ukupno 3889 mjesta za upis u I. godinu studija na preddiplomske sveučilišne studije, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije te preddiplomske stručne studije u akademskoj godini 2017./2018.

Od toga je 2944 mjesta za redovite studente iz Republike Hrvatske i s područja Europske unije, zatim 875 mjesta za izvanredne studente i 70 mjesta za studente strane državljane (izvan država članica EU-a). Ukupan kapacitet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za upis na preddiplomske sveučilišne i integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne studije je 3331 upisno mjesto, od kojih je 2499 mjesta za upis za redovite studente RH/EU, 775 mjesta za izvanredne studente i 57 mjesta za studente strane državljane. Za upis na preddiplomske stručne studije predviđeno je 558 mjesta od kojih 445 mjesta za upis za redovite studente RH/EU, 100 mjesta za izvanredne studente i 13 mjesta za studente strane državljane.

Upisna kvota za studente - strane državljane namijenjena je samo za državljane zemalja izvan Europske unije, dok se državljani zemalja EU-a prijavljuju za upis u okviru upisnih kvota za redovite studente RH. Redoviti studenti državljani RH i državljani država članica EU-a koji u akademskoj godini 2017./2018. prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te stručnog studija ne plaćaju participaciju u troškovima studija. Navedena se participacija podmiruje u cijelosti iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske.

(Marija Rasonja)

Nekoliko novih studija

Rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Željko Turkalj ističe kako je ukupna upisna kvota za oko 200 studenata veća nego u prethodnoj akademskoj godini. "Dana 13. svibnja raspisuje se i natječaj za upis studenata u I. godinu studija za sljedeću akademsku godinu. Upisne kvote su nešto povećane, najviše zbog uvođenja nekoliko novih studijskih programa, poput integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Dentalna medicina na Medicinskom fakultetu Osijek, zatim preddiplomskog sveučilišnog studija Socijalni rad na Pravnom fakultetu Osijek ili novog studija Sociologija na Filozofskom fakultetu Osijek koji dolazi u različitim dvopredmetnim kombinacijama", istaknuo je rektor.

Možda ste propustili...