Učionica
POTPISAN UGOVOR ZA IZVOĐENJE RADOVA NA IZGRADNJI NOVOG STUDENTSKOG PAVILJONA

Projekt vrijedan čak 174,3 milijuna kuna
Objavljeno 13. svibnja, 2017.

U Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 28. travnja 2017. potpisan je ugovor o izgradnji zgrade studentskog paviljona, uređenju okoliša oko zgrade, gradnji mosta između dviju zgrada, uređenju studentskog trga te o izgradnji i uređenju sjevernog parkirališta.

Projekt je prijavljen u sklopu operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.”, a nositelj je Sveučilište u Osijeku. Novi studentski dom imat će 796 ležajeva i površinu od gotovo 17 tisuća četvornih metara. Ukupna vrijednost projekta je 174,3 milijuna kuna, a cjelokupan iznos financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt traje do 29. travnja 2019., kada bi novi studentski paviljon, studentski trg i sjeverno parkiralište trebali biti izgrađeni i opremljeni.

Nakon provedenog postupka javne nabave ugovor je u ime Sveučilišta u Osijeku, u nazočnosti prorektora za strategiju razvoja i prostorno planiranje, prof. dr. sc. Damir Markulaka, i projektnog tima Sveučilišta, potpisao rektor Sveučilišta, prof. dr. sc. Željko Turkalj. Ugovor u vrijednosti od 117,128.085,08 kuna potpisan je sa zajednicom ponuditelja - tvrtkom Gradnja d.o.o. Osijek, tvrtkom ING-GRAD d.o.o. Zagreb i tvrtkom Vodovod – Montaža d.o.o. Osijek. Svi navedeni radovi pak trebali bi biti završeni u roku od 16 mjeseci.

Novi (treći) studentski paviljon nalazit će se u sveučilišnom kampusu, uz dva postojeća studentska paviljona, ukupnog kapaciteta 474 ležaja. Opći cilj projekta je osiguravanje pristupa visokom obrazovanju za studente slabijeg socioekonomskog statusa uz unaprjeđivanje infrastrukture studentskog smještaja s ciljem povećanja konkurentnosti obrazovne infrastrukture Sveučilišta u Osijeku.

(Damir Markulak, Sanja Scitovski)

Specifični cilj projekta

Specifični cilj projekta je osiguravanje studentskog smještaja u Osijeku izgradnjom zgrade i infrastrukture studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu s novih 796 kreveta prema europskim standardima. Time će smještaj biti dostupan za ukupno 12 % nedomicilnih studenata koji žele studirati u Osijeku, a osobito za studente u nepovoljnom položaju.

Možda ste propustili...