Učionica
SKUPŠTINA ERASMUS STUDENT NETWORK ODRŽANA U BERLINU

Erasmus studentska mreža Hrvatska proglašena najboljom u Europi
Objavljeno 13. svibnja, 2017.

Hrvatski studenti, okupljeni u studentsku organizaciju Erasmus Student Network (ESN), osvojili su u Berlinu nagradu za najbolju ESN državu u Europi. Hrvatska delegacija, sastavljena od 12 članova iz Nacionalnog odbora i lokalnih podružnica u Osijeku, Dubrovniku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu, prisustvovala je Godišnjoj generalnoj skupštini (Annual General Meeting ili AGM) ESN-a u Berlinu u razdoblju od 20. do 24. travnja 2017.

Erasmus Student Network ima 40 zemalja članica i više od 520 lokalnih podružnica, a hrvatska se delegacija u domovinu vratila s ukupno tri nagrade. ESN Split i ESN Zagreb osvojili su nagradu za MEekend, najbolju Mov’in Europe aktivnost čija je svrha bila promocija mobilnosti. ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku čija je svrha bila promocija ExchangeAbilityja - ESN-ova projekta koji promiče inkluziju i dostupnost visokog obrazovanja za studente s invaliditetom, a ESN Hrvatska osvojila je nagradu za najbolju ESN državu! Nagrada za najbolju ESN državu ili STARland dodjeljuje se zemlji koja je svojim djelovanjem unutar godine dana rada pokazala najbolju kvalitetu i rezultate. Za razliku od ostalih nagrada, za ovu nagradu nije se moguće prijaviti, već se najbolja zemlja odabire između 40 drugih, od strane međunarodne razine, točnije koordinatora nacionalnih odbora ESN-a International.

(Petra Lang)

Čast i za Filozofski fakultet Osijek

Ovo je posebno velika vijest i za Filozofski fakultet Osijek. Naime, Hrvoje Grganović, nacionalni predstavnik mreže, i Petra Lang, predsjednica mreže, studenti Filozofskog fakulteta Osijek, imali su veliku čast zaprimiti nagrade kao predstavnici Nacionalnog odbora ESN-a Hrvatska.

Možda ste propustili...