Regija
VINKOVIĆ NAKON POSJETA PLENKOVIĆA

Đakovo nije osječko
prigradsko naselje
Objavljeno 12. svibnja, 2017.

ĐAKOVO - Nakon što je tijekom nedavnog posjeta Đakovu, gdje je posjetio ponovno otvoreni ured Agencije za plaćanja u poljoprivredi, na upit novinara o eventualnom ponovnom otvaranju đakovačkog rodilišta, povratku sjedišta Općinskog suda i Državnog odvjetništva u Đakovo, premijer Andrej Plenković odgovorio “odbijenicom”, jučer je o toj temi konferenciju za novinare sazvao gradonačelnik Đakova Zoran Vinković.

- Ne ljutim se kao gradonačelnik, ali ne znam u kojoj je funkciji predsjednik Vlade Andrej Plenković došao u Đakovo, je li kao predsjednik HDZ-a ili kao predsjednik Vlade, jer Grad Đakovo nije dobio poziv na otvaranje ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi. S druge strane, Grad je jedan od inicijatora i bio je protiv toga da se ured uopće ugasi - rekao je Vinković, te se osvrnuo na izjave premijera koji je, kako je rekao, Đakovčanima otvoreno poručio da nisu grad koji je srce Slavonije.

- S obzirom na 25 minuta udaljenosti od Osijeka, kako je sam rekao, mi smo prigradsko naselje grada Osijeka. Normalno da se kao gradonačelnik i Đakovčanin po rođenju ne mogu s tim pomiriti. Između ostalog, Plenković je rekao da Đakovčani, sve dok je HDZ na vlasti u RH, ne mogu očekivati da će se ovdje otvoriti rodilište, da će se vratiti Općinski sud, Državno odvjetništvo, praktički nam je poručio da nismo grad nego prigradsko naselje Osijeka - zaključio je Vinković. Podsjetio je da su 7. travnja kandidat za župana i gradonačelnika, predsjednici Županijske i Gradske organizacije HDZ-a, izjavili da će se đakovačko rodilište otvoriti.

- Projekt Slavonija očigledno se događa u Zagvozdu - poručio je Vinković. M. Muškić

Možda ste propustili...

U VINSKOJ VILI “KITOKRET”

Pravi robinzonski turizam

RAZGOVOR: IVO ZELIĆ, NAČELNIK OPĆINE PETRIJEVCI

Demantirali smo skeptike koji nam prije 25 godina nisu davali nikakve šanse

EDUKATIVNA RADIONICA

Brendiranje Vinkovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana