Mozaik
IZRAVNI PRIJENOS NA HTV 1

Jacques Houdek večeras nastupa u finalu Eurosonga
Objavljeno 13. svibnja, 2017.

U ukrajinskoj prijestolnici Kijevu u četvrtak je održana druga poluzavršna večer 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije. U finale Eurosonga, koje će se održati danas, 13. svibnja, uz našeg Jacquesa Houdeka, plasirali su se i predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunjske, Norveške, Nizozemske i Austrije. U finalu ćemo također vidjeti i čuti predstavnike deset zemalja iz prve polufinalne večeri - Moldavije, Azerbajdžana, Grčke, Švedske, Portugala, Poljske, Armenije, Australije, Cipra i Belgije - te predstavnike zemalja koje su izravno u finalu - Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije, kao i domaćina prijenosa Ukrajine.

HRT-ov predstavnik Jacques Houdek s pjesmom “My friend” nastupio je jedanaesti po redu. Na velikoj eurovizijskoj pozornici pridružilo mu se pet mladih i iskusnih glazbenika. Među njima su prateći vokali Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, violinist Antun Stašić i violončelist Emanuel Pavon. Publika je njihov nastup nagradila velikim pljeskom.

U drugoj poluzavršnoj večeri uz hrvatskoga predstavnika nastupili su i predstavnici Srbije, Austrije, Makedonije, Malte, Rumunjske, Nizozemske, Mađarske, Danske, Irske, San Marina, Norveške, Švicarske, Bjelorusije, Bugarske, Litve, Estonije i Izraela.

Gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije izravni prijenos finala u subotu moći će pratiti na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1), Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi. T.K.

KOSTIM, KOREOGRAFIJA...

Za Jacquesovu se garderobu pobrinuo Marco Falcioni, čije je dizajnersko rješenje sašio Boris Pospiš, a za odjevnu kombinaciju pratećih vokala i instrumentalista zaslužna je HRT-ova kostimografkinja Vesna Šipušić. U koreografiji nastupa pomogao je Igor Barberić, a u režiji Krešimir Dolenčić.

Možda ste propustili...

SKENIRANJEM MIKROČIPA PRONAŠLI VLASNIKA

Mačak Kimba vratio se vlasniku nakon 18 godina

BIVŠA PJEVAČICA MOLOKA

Róisín Murphy u Šibeniku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLAZBENI PROGRAM PANNONIAN CHALLENGEA

Stižu Psihomodo Pop, Who See, Urban & 4, M.O.R.T., Brkovi i KAL

2

AUGUSTE - SVE POPULARNIJI ŽENSKI DUO

Uživamo u glazbi jer
radimo ono što volimo

3

SKENIRANJEM MIKROČIPA PRONAŠLI VLASNIKA

Mačak Kimba vratio se vlasniku nakon 18 godina