Crna kronika
NA ISTOKU SLAVONIJE

Poginuo 48-godišnjak, još tri osobe ozlijeđene
Objavljeno 11. svibnja, 2017.

VINKOVCI

Ceste na krajnjem istoku Slavonije uzele su, nažalost, još jedan život. U Vinkovcima je preksinoć (srijeda), oko 23.10 sati, u teškoj prometnoj nesreći poginuo 48-godišnji Vinkovčanin koji je upravljao svojim automobilom Suzuki Wagon. Crna bilanca govori o – tri smrtno stradale osobe u samo četiri dana na području najistočnije županije. Zadnjeg dana prošlog tjedna u sudaru su s makedonskim kamionom na cesti Vukovar – Ilok poginule, naime, dvije žene iz Tovarnika i Sotina, vraćajući se kući s posla u vukovarskoj bolnici.

Kobna nesreća preksinoć u Vinkovcima zbila se na križanju ulica kralja Zvonimira, A. Šenoe i M. J. Zagorke. Kako se doznaje od šokiranih Vinkovčana, poginuo je Darko Rališ (48), Vinkovčanin i branitelj iz 1991. godine, suprug i otac dva maloljetna sina.

– Obitelj i prijatelji silno su pogođani tragedijom – kažu Vinkovčani, dodajući da je njihov poginuli sugrađanin radio na HŽ-u, a kobne večeri išao je do Sportske dvorane. Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske jučer su priopćili kako je došlo do teške nesreće: “Upravljajući osobnim automobilom Suzuki Wagon, vinkovačkih registracijskih oznaka, 48-godišnjak iz Vinkovaca je, krećući se Ulicom M. J. Zagorke, a pri izlasku na Ulicu kralja Zvonimira, oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Opel Vectra, vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak iz Vukovara”.

U policiji navode i kako je zbog udara vozila 48-godišnjak preminuo na mjestu nesreće, dok su 24-godišnji vozač Opel Vectre i putnici u njegovu vozilu, 34-godišnjak iz Vukovara i 30-godišnjak iz Nuštra, lakše ozlijeđeni. Službeno su iz PU u Vinkovcima priopćili i da je “očevidom utvrđeno kako je 24-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola”, a pritom je i “upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom”.

Prema policijskim podacima, broj smrtno stradalih u prometu u nešto više od četiri mjeseca 2017. godine, iznosi čak osam osoba. Upozoravajući je to podatak s obzirom na činjenicu da je u cijeloj prošloj, 2016. godini na cestama Vukovarsko-srijemske županije život izgubilo ukupno 13 osoba.

Sanja BUTIGAN/Milan BUGARIĆ

upozorenje

RASTE BROJ MRTVIH U NESREĆAMA

CRNI NIZ OD SUBOTE

Vinkovačka nesreća samo je nastavak crnog niza na hrvatskim prometnicama koji je počeo u subotu. Život je u ovih nekoliko dana izgubilo čak 13 osoba, a kod svih je uzrok neoprez i brzina. Najteža nesreća zbila se u Bjelovaru kada je na tamošnjoj obilaznici život izgubilo ček pet osoba, a dvije su teško ozlijeđene. U Vukovarsko-srijemskoj županiji u dva su sudara poginule tri osobe, dok je po jedna osoba poginula u Zelčinu kod Valpova, Divoševcima u Brodsko-posavskoj županiji, Korčuli, Sesvetama i Zagrebu. Policija najavljuje akcije u kojima će naglasak biti na kontroli brzine.

8

osoba poginulo je ove godine na cestama Vukovarsko-srijemske županije

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike