TvObzor
SVE U DESET

Ljetni blockbusteri koji stižu u kina
Objavljeno 12. svibnja, 2017.

S obzirom na to da nam se sezona kinoblockbustera opasno približila, eto idealne prilike da vas upoznamo s naslovima koje ćemo imati prilike gledati tijekom ljetne sezone 2017. godine. Pojam blockbuster dolazi iz engleskog jezika, no jasno podrijetlo nije poznato. Ono što bi već svi trebali znati je da se pojam ustalio od 1975. godine s filmom “Ralje” Stevena Spielberga koji je prvi blockbuster u današnjem smislu riječi.

Dakle, nakon poprilično zanimljivog proljetnog dijela kinosezone, u kojemu smo imali nekoliko iznenađujuće uspješnih filmskih naslova poput “Ljepotice i zvijeri” te “Brzih i žestokih 8”, koji su zaradili više od milijardu dolara, ne treba zaboraviti ni “Logana” i “Kong: Otok lubanja” koji su prešli zaradu od 500 milijuna dolara. Ovih deset naslova svakako su najočekivaniji naslovi tijekom ljetne sezone, a koji će povratiti uloženi novac - tek ćemo vidjeti.

Kula tmine

Ekranizacije knjiga Stephena Kinga uvijek su dvosjekli mač za redatelje, filmske studije i producente koji izdavajaju novac za njih. O najboljim i najlošijim adaptacijama pisali smo prošle godine u ovoj rubrici, a “Kulu tmine” režirao je Nikolaj Arcel (“Kraljevska afera”) dok se u glavnim ulogama pojavljuju Idris Elba u ulozi Rolanda Deschaina, dok Čovjeka u crnom tumači Matthew McConaughey. Radnja filma smještena je u svijet protkan magijom, a ako se “Kula tmine” pokaže financijski uspješnom, mogao bi ovo biti početak franšize jer je Stephen King napisao čak osam knjiga. Ostale uloge tumače Katheryn Winnick, Abbey Lee i Nicholas Hamilton, a premijera filma je 4. kolovoza.

Spasilačka služba

Spasilačka služba ili u originalu Baywatch bio je megauspješan serijal iz 90-ih koji se na televiziji održao punih 11 godina. Šesnaest godina nakon što smo se posljednji put susreli s Davidom Hasselhoffom kao Mitchem Buchannonom, dolazi filmska verzija u kojoj glavnu ulogu tumači Dwayne Johnson. Film prati predanog, opasnog, popularnog i voljenog voditelja Spasilačke službe koji se udružuje s mladim i bahatim spasiocem Mattom Brodyjem (Zac Efron) kako bi spasio zaljev u Miamiju. Kako bi i muški dio publike bio zadovoljan, u filmu glume Priyanka Chopra, Alexandra Daddario i Kelly Rohrbach.

Mumija

Studio Universal odlučio je stvoriti svoj takozvani Monstrum Universe, svijet u kojem će sva njihova filmska čudovišta naći svoje mjesto. Bit će tu i Dracula, Frankenstein, The Invisible Man, Van Helsing i drugi. Svi oni imat će svoje filmove, a “Mumija” koja u u kina stiže gotovo deset godina nakon što je originalna trilogija završila samo je uvod u tu veliku franšizu. Jedna od najvećih glumačkih zvijezda današnjice Tom Cruise igra glavnu ulogu. Sofia Boutella tumači drevno čudovište, a tu su i Russell Crowe, Annabelle Wallis (Peaky Blinders) i Jack Johnson (Nova djevojka).

Transformers: Posljednji vitez

“Transformers: Posjednji vitez” peti je nastavak uspješnog serijala redatelja Michaela Baya nastalog prema jednoj od najpopularnijih dječjih igračaka u kojemu glavnu ulogu ponavlja Mark Wahlberg, koji se franšizi pridružio u filmu “Transformeri: Doba izumiranja”. Zvjezdanu glumačku ekipu čine Stanley Tucci, Isabela Moner, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Laura Haddock i Anthony Hopkins. Film će svoju premijeru u američkim kinima imati 23. lipnja.

Pirati s Kariba: Salazarova osveta

Johnny Depp vraća se na veliko platno kao neustrašivi antijunak Jack Sparrow u novom nastavku “Pirata s Kariba: Salazarova osveta”. Uzbudljiva avantura vodi nas do nesretnog kapetana Jacka koji osjeća jake vjetrove loše sreće kako pušu u njegovu smjeru kad smrtonosni duhovi mornara, predvođeni strašnim kapetanom Salazarom (Javier Bardem) pobjegnu iz Đavoljeg trokuta odlučni ubiti sve pirate na moru, a posebno Jacka. U serijal se u novom nastavku vratio i Orlando Bloom.

Wonder Woman

Nakon što je imala svojih “pet” minuta u filmu “Batman protiv Supermana: Zora pravde”, bilo je samo pitanje trenutka kada će Warner Bros i DC Comics posegnuti za najpopularnijim ženskim likom u američkom stripu. Njeno ime je Wonder Woman, i prije nego je postala superjunakinja bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica. Gal Gadot ove ćemo godine imati prilike dva puta gledati kao “Wonder Woman”, koji je režirala Patty Jenkins, a do kraja godine očekuje se i “Liga pravde” gdje će Zack Snyder okupiti superheroje iz svijeta DC COmicsa.

Valerian i grad tisuću planeta

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) specijalni su vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona će ga odbiti zbog njegove opsežne prošlosti sa ženama. Film je režirao Luc Besson, autor filmskih hitova poput “Peti element”, “Leon” i “Lucy”, a baziran je na stripu iz serijala “Valérian and Laureline” koji je napisao Pierrea Christina, a ilustrirao Jean-Claude Mézières.

Spider-Man: Povratak kući

Mladi Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland), koji je svoj senzacionalan debi ostvario u hitu “Kapetan Amerika: Građanski rat”, započinje samostalno djelovati pod svojim novopronađenim identitetom. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio s Osvetnicima, Peter se vraća kući u kojoj živi s tetom May (Marisa Tomei), a gdje ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.). Peter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini. Premijera filma predviđena je za 7. srpnja.

Planet majmuna: Rat

Treći nastavak filma znanstvenofantastične franšize “Planet majmuna” ponovno je režirao Matt Reeves, autor uspješnica poput “Cloverfield” i “Pustite me unutra”. U novom nastavku Caesar (Andy Serkis) i njegovi majmuni prisiljeni su na sukob s ljudskom vojskom koju predvodi nemilosrdni Pukovnik (Woody Harrelson). Nakon što majmuni pretrpe goleme gubitke, Caesar krene u osvetnički pohod. Nakon što se napokon nađu licem u lice, Caesar i Pukovnik sudjelovat će u epskoj bitci koja će odlučiti o sudbini obiju vrsti.

Dunkirk

Nakon ZF spektakla “Interstellar”, proslavljeni redatelj Christopher Nolan odlučio je snimiti ratni film “Dunkirk”. Film vjerno prikazuje događaje tijekom Bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika iz Belgije, Britanije i Francuske koji su bili odsječeni i opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj od 27. svibnja do 4. lipnja 1940. Evakuacijom je tada spašeno više od 300 tisuća vojnika. Prvi je ovo Nolanov film na kojemu nije surađivao s bratom Jonathanom, a kao i svaki put okupio je zaista impresivnu glumačku ekipu koju predvode Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh i Cillian Murphy.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike