Osijek
FERIT UVODI NOVE STUDIJE

Računarstvo i Automobilsko računarstvo i komunikacije od akademske 2017./2018.
Objavljeno 10. svibnja, 2017.

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) pokreće novi studijski program preddiplomskog stručnog studija Računarstvo, koji se zasniva na postojećem preddiplomskom stručnom studiju Elektrotehnika, smjer Informatika, te novi studijski program diplomskog sveučilišnog studija Automobilsko računarstvo i komunikacije, prvi takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Kroz studijski program, izborne predmete i stručnu praksu polaznicima se omogućuje produbljivanje znanja iz svih navedenih područja, a u cilju razvoja i uporabe naprednih programskih i sklopovskih rješenja u današnjim informacijskim i programski sveprisutnim okolinama, pa tako i u automobilskoj industriji. Svakako treba naglasiti usku suradnju s partnerskim tvrtkama koje, među ostalim, nude i velik broj stručnih praksi koje su obvezan dio studijskog programa.

Primjerice, u ovom trenutku studentima FERIT-a nudi se približno 300 mjesta za stručne prakse preko Stupa – portala za studente FERIT-a i poslodavce, na kojemu partnerske tvrtke oglašavaju i slobodna radna mjesta, svoja gostujuća predavanja na fakultetu i sve ostale sadržaje od interesa za studente FERIT-a.

Već u predstojećoj akademskoj godini 2017./2018. preddiplomski stručni studij Računarstvo moći će upisati 60, a diplomski sveučilišni studij Automobilsko računarstvo i komunikacije 20 polaznika. J. Pejaković

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana