Osijek
RASIPNOST GRADSKIH TVRTKI

Godišnju članarinu u teniskom centru za Mikana, Nikolića i Prnjata plaćaju Ukop i Vodovod
Objavljeno 9. svibnja, 2017.
Listu tenisača poslao nam je ljutiti čitatelj, držeći da bi gradske tvrtke trebale imati druge prioritete

U svijetu profesionalnog tenisa, osim same igre na terenu, veliku pozornost privlače i tzv. rang-liste na kojime se iz tjedna u tjedan bilježi bodovno stanje i ukupni plasman pojedinog igrača. I u Osijeku, koji ima dugu tradiciju bijelog sporta, jedna je teniska lista također ovih dana izazvala pozornost, i to lokalne javnosti. Toliku da je završila i u našem listu. Snimio ju je jedan naš ljutiti čitatelj, držeći da bi tvrtke u (su)vlasništvu Grada trebale imati druge prioritete pri trošenju novca, odnosno da ne bi smjele imati pravo na rasipništvo, ma koliko se trudile pokazati kako to nisu visoki iznosi.

Teniski centar u Perivoju kralja Tomislava, koji posluje u sklopu Športskih objekata, redovito nadopunjava i javno objavljuje listu uplaćenih članarina. Četiri su vrste kategorija i cjenovnog razreda “gospoda” (600 kuna), “obiteljska” (1000 kn), “dame” i “djeca” (obje 300 kn). No pravo na godišnju članarinu ostvaruju i tvrtke koje se oglašavaju na ovim teniskim terenima, odnosno imaju dogovor sa Športskim objektima. U to zašto se gradske tvrtke koje imaju monopol u svojim djelatnostima oglašavaju na sportskim terenima također gradske tvrtke, pa onda to kompenziraju, ovaj put nećemo ulaziti. Dakle, u cijenu takvog aranžmana Špotski objekti tim tvrtkama ustupaju pravo, ovisno o visini ugovora o oglašavanju, na određen broj članarina, a tvrtke su dužne dostaviti im imena korisnika...

Na posljednjoj, osvježenoj listi Teniskog centra, nekome je zasmetalo što dvije gradske tvrtke, Ukop i Vodovod, plaćaju članarinu za određene svoje zaposlenike. I to široj javnosti poznatim imenima: Goranu Mikanu i Ljubi Nikoliću iz Ukopa te Alenu Prnjatu iz Vodovoda. Oni na toj listi nisu navedeni ni u kategoriji “gospoda” ni u “obiteljska”, nego pod imenima tvrtki koje se, doduše, prema njima ponašaju vrlo gospodski i očinski, plaćajući im, eto, rekreaciju.

U Športskim objektima ne vode brigu o konkertnim imenima, jer tvrtke, ponavljaju, same delegiraju zaposlenike koji će koristiti terene. Što se njih tiče, kažu, to i ne moraju biti djelatnici tih tvrtki.

Na naš izravan upit što on radi na listi, Prnjat je ostao iznenađen. On se doista, kaže, nedavno vratio u Vodovod-Osijek, no tvrdi kako sam plaća korištenje teniskih terena. Unatoč tomu, ostaje činjenica da mu godišnju članarinu, koja mu omogućuje jeftinije korištenje tih trena, plaća tvrtka.

Na listi članarina stoje i druga poznat(ij)a imena iz lokalnog gospodarskog miljea koji koriste termine svojih tvrtki, no u slučaju spomenute trojice riječ je o tvrtkama u gradskom suvlasništvu, a ne o privatnim tvrtkama koje takve članarine daju, primjerice, kao dio bonusa svojim menadžerima.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike