Osijek
PRIČA S JAKOM PORUKOM

Promovirana zelena slikovnica “Anđeo slomljenih krila”
Objavljeno 8. svibnja, 2017.

Zelena slikovnica “Anđeo slomljenih krila”, autorice prof. dr. sc. Antoanete Klobučar, promovirana je u ponedjeljak na Ekonomskom fakultetu u okviru programa Europskog tjedna. Budući da je Glas Slavonije d.d. zaslužan za prijelom i tisak ovog vrijednog izdanja, Marijan Beljan, član Uprave Glasa Slavonije d.d., zahvalio je Ekonomskom fakultetu i Fakultetu za obrazovne i odgojne znanosti, koji su izdavači, istaknuvši veliko značenje pisane riječi i poticanja čitanja, posebice među djecom.

Redovita profesorica umjetnosti Mira Perić Kraljik podijelila je s nazočnima svoju interpretaciju slikovnice, a učenici OŠ “Vijenac” izveli su kratku predstavu.

Autorica prof. dr. sc. Antoaneta Klobučar, inače matematičarka, ukratko je prepričala kako je ušla u svijet proze, naglasivši kako je svojom ekoslikovnicom željela ukazati na važnost brige o našem planetu, jer, rekla je, danas ljudi stavljaju novac ispred prirode, što će nam se sve vratiti s kamatama.

Za Glas Slavonije podijelila je i planove za nadolazeću godinu rekavši kako u suradnji s nakladom Sipar planira izdati slikovnicu “Crveni kišobran”. Kao jednu od svojih dražih djela izdvojila je “Priče ispod kreveta”, a najavila je i izlazak drugog izdanja slikovnice “Žarislav od kopriva”.

Ilustrator slikovnice doc. dr. sc. Goran Kujundžić, oduševljen je suradnjom s Antoanetom Klobučar, jer je polazna točka njegovog kreativnog procesa ilustriranja bio upravo nadahnjujući tekst njezine slikovnice. Promocija je završena riječima ravnateljice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek Dubravke Pađen–Farkaš, koja je i recenzentica ove slikovnice. Izjavila je da je slikovnica priča o ljubavi s jakom porukom te da potiče razvoj kritičkog mišljenja i maštu.

Petra ČUGALJ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike