Osijek
EUROPSKI TJEDAN NA EFOS-U

Uhvati informacije! Iskoristi mogućnosti! Djeluj održivo!
Objavljeno 9. svibnja, 2017.

Ekonomski fakultet u Osijeku već treću godinu zaredom organizira Europski EFOS tjedan. Ovogodišnja se manifestacija održava od 8. do 10. svibnja, a vodi se sloganom “Uhvati informacije! Iskoristi mogućnosti! Djeluj održivo!” Europski je EFOS tjedan ove godine prvi put organizirala udruga studenata ERUDIO - EU informacije, mogućnosti i održivost, osnovana pri Ekonomskom fakultetu krajem 2016. uz mentorstvo doc. dr. sc. Anite Freimann. Među brojnim predavačima ističu se zastupnik u Europskom parlamentu Davor Škrlec i voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević.

Cilj je manifestacije raznim predavanjima i radionicama informirati građane, posebice mlade, o Europskoj uniji i mogućnostima koje ona pruža. U suradnji s lokalnim udrugama, školama i predavačima omogućen je trodnevni program u kojem će svatko naći nešto za sebe.

Osim predavanja o kružnoj ekonomiji (predavač D. Škrlec) te “Knjižnica na zelenom putu (predavač Jasminka Mihaljević), u ponedjeljak je održan i talk show “Veslajmo u EU” s osječkim veslačem Davidom Šainom, a u večernjem je terminu održano predavanje i prikazan film “Ekonomija sreće” (Anita Freimann). U sklopu programa u utorak (9. svibnja) održat će se radionice za djecu vrtićke i odnovnoškolske dobi, panel “EU - Riznica mogućnosti”, proslava rođendana Europske unije te kviz u cafe-baru “Peppermint”. U srijedu (10. svibnja) na Ekonomskom fakultetu održat će se predavanje “EFOS navija za Osijek - s navijačima u Europu, NK Osijek”, dok će se u Europskom domu u Vukovaru održati panel-rasprava “Održivost traži akciju!”.

S više od 200 sudionika ovogodišnji je odaziv najveći do sada, a organizatori se nadaju da će taj broj rasti u nadolazećim godinama i da će kroz društveno odgovorno djelovanje poboljšati kvalitetu života zajednice. P. Čugalj/F. Lončar

BRANKO BARIČEVIĆ U “DIJALOGU S GRAĐANIMA”

Kako bi trebala izgledati Europska unija u budućnosti? Što su Europske snage solidarnosti? Kada se provode ciljane, a kada sustavne kontrole na šengenskim granicama? Može li i kako Plan ulaganja za Europu potaknuti hrvatsko gospodarstvo? To su neka od pitanja i tema o kojima će voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević raspravljati u “Dijalogu s građanima” u srijedu (10. svibnja) s početkom u 10 sati u okviru Europskog tjedna na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike