Crna kronika
TRAGEDIJA KOD OVČARE

Dvije žene poginule jer je kamion pretjecao preko pune linije...
Objavljeno 9. svibnja, 2017.
Djelatnice bolnice Vukovar izbjegavale su sudar, no kamion ih je udario

VUKOVAR - Dvije žene izgubile su život u tragičnoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju, oko 18.45 sati, dogodila na državnoj cesti D2 Vukovar – Ilok, kod skretanja za Ovčaru. Nesretne žene smrt je zadesila kada je teretno vozilo, kamion s prikolicom makedonskih nacionalnih oznaka, nepropisno pretjecao na prilično nepreglednom dijelu ceste, što je i označeno punom linijom.

U nesreći su poginule Mara Čolić (58) iz Tovarnika i Snežana Čuljak (53) iz Sotina, a obje su radile kao spremačice u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana. Kobne su se večeri vraćale kući s posla.

– Svi smo u šoku, jako nas je pogodila tragedija – kratko je jučer rekla ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac. Prema podacima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, do nesreće je došlo kada je 48-godišnji državljanin Makedonije, a koji je upravljao kamionom “Daf”, makedonskih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom Vukovar – Ilok u smjeru Vukovara, pretjecao automobil Hyundai Atos vukovarskih tablica, kod skretanja za Ovčaru.

– U tom trenutku iz suprotnog smjera približavao se automobil Hyundai Getz, vukovarskih tablica, kojim je upravljala 58-godišnjakinja iz Tovarnika. Kako bi izbjegla udar u kamion, 58-godišnjakinja je vozilom prešla na lijevu stranu kolnika, no došlo je do udara teretnog vozila u desnu bočnu stranu Getza koje je potom odbačeno na zelenu površinu – naveli su iz policije.

Nesretna vozačica, 58-godišnjakinja iz Tovarnika, preminula je na mjestu nesreće, dok je putnica u vozilu, 53-godišnjakinja iz Sotina, vozilom Hitne medicinske pomoći žurno prevezena u Klinički bolnički centar Osijek gdje je, nažalost, podlegla teškim ozljedama.

Zbog teške nesreće, promet navedenom dionicom ceste Vukovar - Ilok bio je preksinoć zatvoren za sva vozila kako bi se obavio očevid i utvrdile sve okolnosti teške nesreće u kojoj su izgubljena dva života. Promet je bio preusmjeravan na Tovarnik. Očevid je vodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Biljana Luburić koja u ponedjeljak, međutim, nije mogla mnogo reći o okolnostima nesreće, s obzirom na to da su istražne radnje još uvijek bile u tijeku. Prema neslužbenim saznanjima za kobnu nesreću krivo je nepropisno pretjecanje, a navodno su i vozač iz Makedonije i stradale žene pokušali izbjeći sudar...

Sanja BUTIGAN
VOZAČ KAMIONA UHIĆEN

U policiji su potvrdili da je 48-godišnji makedonski vozač uhićen i policija provodi istražne radnje. U Tovarniku i Sotinu, dva sela u okolici Vukovara, šokirani su tragedijom. Stanovnici Tovarnika kažu kako je njihova poginula sumještanka bila „mirna, tiha žena, vrijedna i uvijek spremna pomoći, vjernica“, a živjela je sama. Također, pogibija njezine suputnice iz Sotina, supruge i majke dvoje odrasle djece, u nevjerici je ostavila Sotinjane.

istraga traje

CESTA JE SATIMA BILA ZATVORENA ZA PROMET

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike