Regija
KUP U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

Adrijano Idek ulovio je 14.070 grama ribe
Objavljeno 9. svibnja, 2017.

SOPJE - Upravo nevjerojatnih 14.070 grama ribe ulovio je Adrijano Idek iz ŠRU-a Klen Slatina na Kupu Općine Sopje u lovu ribe udicom na plovak. Natjecanje je održano proteklog vikenda na obalama rijeke Drave u okviru višednevne proslave Dana općine i blagdana općinskog zaštitnika sv. Florijana.

Na Kupu je nastupio 21 natjecatelj iz sedam sportsko-ribolovnih udruga, a Idek je pobjednik sektora A. Koliko je njegov ulov bio dominantan pokazuju rezultati ostalih natjecatelja. Iza njega, naime, plasirali su se Damir Rastija iz ekipe ŠRU-a Šaran Sopje s 4815 grama i Kristijan Šarabok iz ŠRU-a Mrena Gornji Miholjac s 1820 grama. U sektoru B najbolji je bio Željko Geng iz ŠRU-a Mrena Gornji Miholjac s 1455 grama ulovljene ribe, na drugo mjesto plasirao se Miroslav Grgić iz ŠRU-a Šaran Sopje s 1350 grama, dok Andrija Živković iz ŠRU-a Linjak Zdenci nije ulovio ni jednu ribu.

Uspješniji su bili ribiči u sektoru C, gdje je s ulovljenih 8125 grama prvo mjesto osvojio Jovica Beneš iz ŠRU-a Mrena Gornji Miholjac, drugoplasirani je Robert Keller iz ŠRU-a Klen Slatina s ulovljenih 6630 grama, a treće mjesto osvojio je Mario Matić iz ŠRU-a Šaran Sopje s 5610 grama ulovljene ribe. Najveću pojedinačnu ribu ulovio je Robert Keller, a njegov šaran težio je 2680 grama. Nakon vaganja sva riba vraćena je u rijeku.

Najbolja ekipa natjecanja bila je ŠRU Mrena Gornji Miholjac s pet negativnih, ŠRU Šaran Sopje sa sedam negativnih i ŠRU Klen Slatina s osam negativnih bodova. Natjecatelje je ocjenjivao predsjednik Športsko ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije Nikica Medarić, a pehare i medalje najboljima uručio je predsjednik Mjesnog odbora i član Općinskog vijeća Sopje Berislav Androš.

Pokrovitelj natjecanja bila je Općina Sopje, pa je ribiče obišao i načelnik Josip Granjaš. Lijepo vrijeme pridonijelo je ugodnom druženju i dobrom raspoloženju natjecatelja. P. Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike