Kultura
ZAVRŠENO 5. MEĐUNARODNO PJEVAČKO NATJECANJE

“Lav Mirski”2017. - Laureatkinja Vanda Marijanski
Objavljeno 9. svibnja, 2017.

Vezani članci

5. INTERVOX I PJEVAČKO NATJECANJE “LAV MIRSKI”

U Osijek stiže više od 100 izvrsnih mladih pjevača iz osam europskih zemalja

DAROVITA OSJEČANKA NA SPLITSKOJ AKADEMIJI

Stefany Findrik: Nakon vježbanja mi ne ostaje mnogo energije za tulumarenje

DIPLOMSKI KONCERT GABRIJELE ŠKRABAL U POŽEGI

Požeška sopranistica buduća je članica Zbora HNK Osijek

Tri je dana hodnicima, sobama i svečanom dvoranom Umjetničke akademije u Osijeku vladala glazbena energija mladih, ali i zrelih, afirmiranih glasova koji su oduševljavali svojim interpretacijama. Njihove je nastupe - u sklopu 5. međunarodnog pjevačkog natjecanja “Lav Mirski” - pratio stručni ocjenjivački sud u sastavu: Berislav Jerković (profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku), predsjednik stručnoga ocjenjivačkog suda, Kathy Kessler Price (profesorica na Westminster Choir Collegeu, Princeton, SAD), Nelli Manuilenko (profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu), Milica Stojadinović (prvakinja novosadske opere, profesorica na Akademiji Umetnosti Univerziteta u Novom Sadu), Martina Gojčeta Silić (profesorica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu), Johnatan Price (Rider University, SAD), Filip Pavišić (ravnatelj Opere HNK u Osijeku), Vlaho Ljutić (docent na UAOS-u).

Tradicionalno, završnica, koncert najboljih natjecatelja održan je u svečanom foajeu osječkog HNK-a. Pobjednica 5. kategorije Vanda Marijanski ujedno je i laureatkinja natjecanja, a priprala joj je i posebna intendantova nagrada, koju joj je dodijelio maestro Pavišić.

U I. kategoriji prvu su nagradu osvojili Gabriela Šipek, Vilma Grazia Žmak, Sandra Harb, Talita Sofija Komelj, Marko Antolković, Nikolina Basta, Benjamin Šuran i Matic Dokler. Prvonagrađeni u 2. kategoriji su Zsofia Vajda i Blaž Galojlić (kao pobjedniku kategorije Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek dodijelio mu je i posebnu nagradu). Prve nagrade u trećoj kategoriji osvojili su Rebeka Golob, Andrea Paić, Matic Zakonjšek, Mila Ždero i Miha Bantan, a u IV. kategoriji Tilen Naraks, Nikolina Pušara, Hristina Spasić i Tea Požgaj (pobjednica kategorije osvojila je i posebnu nagradu Lions kluba Kuna New Century).

U VII. kategoriji prvu nagradu osvojili su Martina Hucl, Ana Logar, Mia Vučković i Valentina Fridrich. U 5. su kategoriji prvu nagradu osvojili Dora Farago, Jelena Pletikosa, Ana Marković Malbaša, Mario Filipović, Valnea Vretenar, Olga Novotna i Antonia Dunjko. Najbolji u VI. kategoriji su Ansambl Bianco Nero te Valnea Vretenar i Jelena Pletikosa.

Službeni korepetitori natjecanja ove su godine bili Ante Blažević, Renata Karša i Ivan Karša. Svojom su podrškom omogućili da natjecatelji zablistaju, kao i njihovi profesori i mentori, čiji je predan rad najveća podrška. N.Vekić

Od Slovenije do SAD-a

Natjecanje “Lav Mirski” u pet se godina postojanja afirmiralo u regiji kao vodeće natjecanje mladih pjevača i pjevača profesionalaca, što potvrđuje i brojka prijavljenih natjecatelja - više od stotinu pjevača. Do sada je na natjecanju nastupilo više od 350 natjecatelja, učenika, studenta i završenih školovanih vokalnih umjetnika do 32 godine starosti iz Mađarske, BiH, Izraela, Hrvatske, Srbije, Norveške, Irske, Crne Gore, Rumunjske, Austrije, Slovenije i SAD-a.

nastupe

JE PRATIO STRUČNI OCJENJIVAČKI SUD

107

mladih pjevača iz osam europskih zemalja natjecalo se u sedam kategorija

Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike