Regija
NEZAPAMĆENO NA LOKALNIM IZBORIMA

Papac za načelnika izabran već dva tjedna prije izbora
Objavljeno 8. svibnja, 2017.

GRADIŠTE

Načelnik općine Gradište Srećko Papac (HDZ) pobjednik je predstojećih lokalnih izbora i među rijetkima je u Hrvatskoj koji će i u sedmom uzastopnom mandatu voditi općinu! Iako se izbori održavaju tek 21. svibnja, u toj su općini rezultati već poznati. Birači mogu glasati samo za jednu kandidacijsku listu za Općinsko vijeće Gradišta, i to Listu HDZ-a i HDSSB-a čiji je nositelj Srećko Papac, ujedno i jedni kandidat za općinskog načelnika. Gradištanski slučaj zasigurno je raritet u Hrvatskoj. Papcu je, tehnički gledano, za pobjedu dovoljan samo jedan jedini glas. A zbog specifične situacije, kada se s liste, nakon preuzimanja dužnosti načelnika povuku Papac i njegov zamjenik Josip Čolakovac (HDZ), Općinsko vijeće će umjesto 13 imati 11 članova.

Srećko Papac od prvih lokalnih izbora u Hrvatskoj, već 24 godine, uživa bezrezervnu potporu svojih sumještana koji kažu da glasuju za osobu, a ne za stranku. Naime, prva tri i pol mandata u kojima je vodio Gradište bio je član HSLS-a, a od 2007. godine je u HDZ-u. Zanimljivo je i to da nikada nije imao predizbornu kampanju jer smatra da su četiri godine rada u prethodnome mandatu najbolja kampanja za svake nove izbore. No, nikada se još nije dogodilo da su izbori u Gradištu riješeni i prije izbora.

- Ovo je, mogu to tako nazvati, najviši stupanj demokracije. Svatko se ima pravo kandidirati, ali kada vide da netko dobro radi, odustaju. Naravno da bi mi bilo draže da imam protukandidata, to bi bilo i prirodnije i normalnije. Posebice mi je teško povjerovati da osim naše nema ni jedne druge kandidacijske liste za izbor članova Općinskog vijeća. Ali moram napomenuti da u Hrvatskoj nikako nije dobro kada stršiš po nečemu dobrome, to se zna čovjeku itekako razbiti o glavu - zaključuje Papac.

Drago mu je, kaže, što Općinsko vijeće Gradišta ipak neće biti sastavljeno samo od HDZ-ovaca jer će imati i tri vijećnika iz redova HDSSB-a.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Među rijetkima je u Hrvatskoj koji će u sedmom uzastopnom mandatu voditi općinu

Možda ste propustili...

U NEDJELJU U DOMU KULTURE U KOŠKI

Drugi susret tamburaških orkestara

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Na Državnoj smotri i tri slatinska projekta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

DANI PODUNAVSKIH HRVATA I BEĆARAC U BARANJI

Zvonko Bogdan, dobra vina i tisto

3

U PETAK PROMOCIJA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Županja - kolijevka nogometa uvodi Hrvatsku u Euro 2024.