Ekonomija
PREDSTAVLJEN SLAVONSKI PROJEKT VJERUJEMO U DOBRO

Premijer Plenković posjetio
pršutanu osječke tvrtke Žito
Objavljeno 6. svibnja, 2017.
Pipunić: Slavonija od danas kreće u jedan bolji život

Predsjednik Vlade RH  Andrej Plenković sa svojim najužim suradnicima, među kojima je bio  i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić,  obišao je pogone za proizvodnju pršuta  osječke tvrtke Žito u Čepinu . Tom prigodom mu je predstavljen slavonski projekt Vjerujemo u dobro.  Riječ je o  najvećoj poslijeratnoj greenfield investiciji u Slavoniji s, kako su istaknuli iz Žita,  jakom vizijom integriranja i korištenja slavonskih potencijala i njezinih ljudi u visokokvalitetne gotove proizvode. „Cilj  cijelog projekta je ponuditi proizvode garantirane kvalitete i poznatog podrijetla, što se osigurava kontrolom sljedivosti u svakom segmentu proizvodnje, od zrna do gotovih proizvoda. Upravo zbog toga, cijeli proces proizvodnje odvija se u krugu 90 kilometara, čime se osigurava potpuna kontrola proizvodnje.

Meso za DOBRO proizvode potječe od svinja iz vlastitog uzgoja  (150.000 tovljenika), a kvaliteta proizvoda osigurava se  vrhunskom svježom sirovinom, te najnaprednijom svjetskom tehnologijom za preradu mesa i blagim okusom prema mediteranskim recepturama“ navode iz Žita. Investicija u ovaj projekt započela je sredinom 2015. godine  i završena je u  13 mjeseci, a vrijednost cijele investicije je oko 490 milijuna kuna .  Zaposleno je oko 100 radnika od čega 15 mladih prehrambenih tehnologa. Premijer je izjavio da je impresioniran viđenim tj proizvodnjom pršuta i salama koji su kvalitetom  zanimljivi i domaćem i inozemnom tržištu ali i time što 1500 ljudi  pedantno radi na  sljedivosti proizvoda.

 

– Kao najveću vrijednost vidim  ulaganja ovdje  u Slavoniji iz koje na tržište izlaze gotovi proizvodi, rekao je Plenković i dodao kako je također važno da se tvrtka Žito, odnosno njezin vlasnik Marko Pipunić i njegovi  mladi suradnici potrudili da osim kvalitetnih proizvoda tržištu ponude dovoljne količine. Marko Pipunić izjavio je da su se na proizvodnju pršuta odlučili  jer je to internacionalni proizvod a da ga je najlogičnije proizvoditi tamo gdje je uzgoj svinja, u Slavoniji.

- Cilj nam je da Slavonija napokon bude prepoznatljiva po proizvodima, vjerujem da  smo na dobrom putu i počašćen sam što nas je posjetio premijer. Slavonija od danas kreće u jedan bolji život, izjavio je Pipunić. Zdenka RUPČIĆ

Možda ste propustili...

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike