Osijek
U ORGANIZACIJI GAJBE

Na drugom Craft Beer festivalu sudjeluje dvadesetak pivovara
Objavljeno 6. svibnja, 2017.

Već smo najavili kako će danas (subota) Sunčana ulica biti mjesto održavanja drugog izdanja Osijek Craft Beer festivala.

Organizatori - kušaonica piva Gajba, Grad Osijek i Turistička zajednica Grada Osijeka, i ovom prigodom promovirat će male domaće pivovare te upoznavanje sa širokom “paletom okusa i mirisa koju pokriva svijet zanatskog piva”. Jučer su pak organizatori održali konferenciju za novinare, na kojoj su ponovili program. A on će doista biti raznolik. Počinje u podne i trajat će do ponoći. Nastupit će dvadesetak pivovara iz cijele Hrvatske, uz goste iz Srbije i Austrije, a posjetitelji Festivala na izboru će imati više od 50 stilova piva. I ponuda hrane bit će bogatija. Gosti će po prikladnim cijenama moći pojesti poseban festivalski pivski gulaš, u ponudi će biti burger recepturom prilagođen konzumaciji uz pivo, kao i više vrsta pivskih kobasica. No neće izostati ni edukativni dio. Za 13 sati najavljena je posebna radionica - Škola kuhanja piva.

Ulaznica na Festival bit će - čaša. Posebna festivalska čaša stajat će 20 kuna, a posjetitelji će pivo na štandovima pivovara moći kupiti isključivo točenjem u festivalsku čašu.

Naposljetku, namjera je organizatora svim zainteresiranima približiti proizvodnju piva za vlastite potrebe, iz čega bi se možda jednoga dana mogla iznjedriti i neka nova craft pivovara...D. Kuštro

Za 13 sati najavljena je posebna radionica - Škola kuhanja piva

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike