Osijek
15. SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Mladi poduzetnici predstavili
svoje kreativne radove
Objavljeno 5. svibnja, 2017.

Smotra učeničkih zadruga Osječko-baranjske županije prvi put održana je u Osijeku. Učenike osnovnih i srednjih škola iz čitave županije, u petak je u prijepodnevnim satima ugostila OŠ Franje Krežme. Jadranka Jurić, ravnateljica škole, izrazila je veliko zadovoljstvo što se Smotra održala upravo u njihovoj školi.

- Izuzetno smo ponosni što smo prvi put domaćini Smotre. Naša učenička zadruga Krežmolina relativno je mlada zadruga. Osnovana je prije tri godine, ali imamo izuzetno dobre uspjehe te smo već sudjelovali na Državnoj smotri zadruga – poručila je ravnateljica Jurić.

Na Smotri je svoje kreativne radove predstavilo i po prigodnim cijenama prodavalo 18 učeničkih zadruga. Na štandovima su tako mladi poduzetnici izložili različite predmete koje su marljivo izrađivali i pripremali baš za ovaj događaj: od nakita, igračaka, drvenarije, ukrasnih i umjetničkih predmeta, do ekoproizvoda poput meda, džemova i čipsa od jabuke. Štand učeničke zadruge Sova iz Srednje škole Josipa Kozarca Đurđenovac, svojim je drvenim radovima posebno plijenio pozornost posjetitelja. Učenici su izložili unikatne straničnike za knjige, olovke i stalke za olovke, držače za knjige i novine, privjeske sa slovima...

- Tema našeg štanda je „Čitam i pišem“. Temu smo izabrali, jer su ta dva pojma usko vezani uz drvo, koje povezuje sva usmjerenja koja školujemo. Predmete su zajedničkim snagama izrađivale šumarska, metalska i stolarska kreativna sekcija naše škole – objašnjava Sanja Medenica, voditeljica učeničke zadruge Sova.

Zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš nazočio je na Smotri i obišao sve štandove. Pohvalio je učenike i poručio kako svaka zadruga ima svoju specifičnost prema kojoj je posebna te da je svaki od ponuđenih predmeta autentičan hrvatski proizvod. Najbolje zadruge, sudjelovat će na 29. državnoj smotri učeničkih zadruga u Zadru.

Jasenka PEJAKOVIĆ

18

učeničkih zadruga predstavilo se na smotri

Najbolje zadruge sudjelovat će na državnoj smotri učeničkih zadruga u Zadru

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike