Regija
U ĆERALIJAMA U OPĆINI VOĆIN

Izgrađeno novo nogometno igralište sa svlačionicama i tribinama
Objavljeno 30. travnja, 2017.

ĆERALIJE - Nogometni klub Ćeralije, koji se natječe u II. ŽNL istok, od jeseni će prvenstvene nogometne utakmice igrati na novom igralištu s novim svlačionicama i tribinama. U njihovu mjestu, naime, privedeni su kraju radovi na izgradnji tih sportskih objekata, vrijedni 1,4 milijuna kuna. Igralište je drenirano pa će u Ćeralijama biti jedno od najbolje uređenih igrališta u okolici.
– Najveći problem bila nam je dokumentacija i veseli me što su radovi napokon privedeni kraju jer Ćeralije u općini Voćin, kao najmlađoj općini u Republici Hrvatskoj, to zaslužuju, rekao je načelnik općine Voćin Predrag Filić na svečanosti kojom je označen završetak radova, a na koju su došli brojni gosti gotovo i svi mještani. To ne začuđuje ako se zna da je općina Voćin vodeća u Hrvatskoj po natalitetu, da je puna mladih ljudi i da nogometaši NK Ćeralija čekaju igralište od osnivanja kluba prije 24 godine. Zato se načelnik Filić zahvalio svima kolji su dali određeni doprinos nastanku tih objekata, ali i mještanima, osobito mladima, na strpljenju.


Zadovoljstvo zbog izgrađenog rekreacijskog kompleksa izrazili su i saborski zastupnik Josip Đakić te županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović. Oni su naglasili da će nogometno igralište sa svlačionicama i tribinama okupljati mlade i sve mještane koji imaju natjecateljski duh i koji se žele baviti sportom pa je izgradnja takvih objekata jedan od načina kojima se podupire ostanak mladih u ovoj sredini. Zato će Virovitičko-podravska županija i dalje podupirati ambiciozne projekte Općine Voćin i načelnika Filića.
Treneri NK Ćeralije Miroslav Tomić i Pero Perić najavljuju još veće angažiranje igrača i svihj članova kluba u borbi za ulazak u I. županijsku ligu, a prema njihovim riječima, kompleks u Ćeralijama nosit će imena prerano preminulih članova kluba, igrača Franje Jozića-Zuze i trenera Angela Tomića.


Završetak radova na sportskom kompleksu u Ćeralijama označio je pročelnik Igor Andrović simboličnom predajom ključeva predsjedniku kluba Miki Tomiću i sportske opreme igračima kluba, svečanost su svojim nastupom uveličali KUD Ćeralije u osnivanju te grupa Stevče Stojkovski iz Skoplja, a završetak radova blagoslovio je voćinski župnik i dekan Slatinskog dekanata vlč. Mladen Štivin.

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike