Regija
SLATINSKI SAJAM CVIJEĆA

Radionice, kviz i kajgana – sve u znaku cvijeća
Objavljeno 29. travnja, 2017.

SLATINA - Savjetodavna služba, Grad Slatina i gradska Turistička zajednica organizirali su danas (subota) Slatinski sajam cvijeća, koji se održava četvrtu godinu zaredom. Po prohladnom i oblačnom vremenu, uz prijeteću kišu, ta je manifestacija tradicionalno održana u Parku 136. slatinske brigade od 9,00 do 18,00 sati, a na otvorenju izlagače i posjetitelje pozdravila je viša stručna savjetnica u Savjetodavnoj službi Tihana Bišćan. Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak naglasila je kako i ova manifestacija pokazuje da je Slatina bila i da će uvijek biti sajamski grad koji poljoprivrednicima i poduzetnicima pruža različite mogućnosti za razvoj grada i županije, a gradonačelnik Ivan Roštaš izrazio je zadovoljstvo velikim brojem izlagača, pozvao je građane da u što većem broju posjete događanja na sajmu cvijeća i otvorio manifestaciju.
Otvorenje je popraćeno zabavnim programom u kome su sudjelovali mališani slatinskih dječjih vrtića i učenici osnovnih škola iz Slatine i Nove Bukovice. Zabavni program nastavljen je u 16,00 sati zanimljivim nastupima Gradske glazbe Slatina, a potom i polaznika dječjih kutaka Društva Naša djeca Veseli sat iz Slatine, Josipova, Nove Bukovice i Senkovca, učenika Osnovne glazbene škole Slatina te dječjih zborova slatinskih osnovnih škola.


Na ovogodišnjem Slatinskom sajmu cvijeća izlagala su obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Zagrebačke županije, a svoje proizvode predstavile su i školske zadruge osnovnih i srednjih škola u Slatini, Čađavici i Novoj Bukovici, slatinska Udruga pčelara Lipa i druge udruge.
U okviru ovogodišnjeg sajma po prvi puta održana je cvjetna radionica DND-a Slatina, učenici Srednje škole Marka Marulića održali su radionicu ručnog oslikavanja porculana, LAG Marinianis pripremio je cvjetni kviz, a budući kuhari Industrijsko-obrtničke škole pripremili su i posjetiteljima besplatno poslužili cvjetnu kajganu od jaja koka hrvatica.

Petar Žarković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana