Mozaik
MISS UNIVERSE HRVATSKE 2017.

Brođanka Shanaelle Petty je nova Miss Universe Hrvatske 2017.
Objavljeno 29. travnja, 2017.
Druga pratilja je Marijana Josipović iz Osijeka

 ZAGREB- Hrvatska je dobila svoju 21. Miss Universe, a to je devetnaestogodišnja Shanaelle Petty iz Slavonskog Broda, titulu prve pratilje ponijela je Elena Jung iz Vodnjana, dok je druga pratilja Marijana Josipović iz Osijeka, epilog je održanog izbora Miss Univerese Hrvatske u Zagrebu.

 

Ove godine na izboru za Miss Universe Hrvatske natjecale su se: Elena Andrijević (Jastrebarsko), Suzana Arizanović (Bobota), Magdalena Brkić (Vinkovci), Martina Djaković (Vrbovec), Monika Fadiga (Jastrebarsko), Antonia Gržinić (Klana), Marijana Josipović (Osijek), Elena Jung (Vodnjan), Ivana Kardum (Knin), Sara Knežević (Orahovica), Esther Martelanz (Opatija), Mateja Martinović (Zagreb), Tea Matković (Darda), Martina Mikić (Zagreb), Petra Paležac (Zagreb), Shanaelle Petty (Slavonski Brod), Nikolina Škorić (Zagreb), Jeanette Tadić (Zagreb) i Dea Terzić (Nova Gradiška).

 

 

Nakon prvog predstavljanja  18 ljepotica, žiri je odabrao deset koje su nastavili natjecanje u kupaćim kostima Lisca kojeg su same odabrale, a u TOP 10 su ušle: Mateja Martinović (Zagreb), Petra Paležac (Zagreb), Marijana Josipović (Osijek), Magdalena Brkić (Vinkovci), Ivana Kardum (Knin), Antonia Gržinić (Klana), Tea Matković (Darda), Elena Jung (Vodnjan), Shanaelle Petty (Slavonski Brod) i Jeanette Tadić (Zagreb).

 

U najuži krug među pet najljepših ušle su: Marijana Josipović (Osijek), Shanaelle Petty (Slavonski Brod),  Elena Jung (Vodnjan), Ivana Kardum (Knin) i Tea Matković (Darda), te je sve bilo neizvjesnije koja će djevojka ove godine ponijeti titulu Miss Universe Hrvatske 2017.

 

Miss Universe Hrvatske za 2017.godinu je lijepa tamnoputa Shanaelle Petty (Slavonski Brod), prva pratilja je Elena Jung iz Vodnjana, dok je druga pratilja Marijana Josipović iz Osijeka.

 

 

Lijepu Shanaelle Patty okrunila je prekrasnom krunom Zlatarne Dodić dosadašnja missica Barbara Filipović, a osim titule Miss Universe Hrvatske, Shanalle Patty ponijela je i lentu Miss simpatičnosti po izboru djevojaka. Fanovi putem službene facebook stranice izbora najviše su glasovali  za Marijanu Josipović iz Osijeka koja  je ponijela i lentu Miss fotogeničnosti.

 

Miss Universe Hrvatske Shanelle Patty završila je  Terey Sanford Highschool u Americi, voli crtati, kuhati, šivati, svira klavir,  te voli tenis i odbojku, a san je raditi u NASA jer je zanima istraživanje svemira.

 

Osamnaest finalistica iz cijele Hrvatske predstavile su se žiriju i gledateljima Hrvatske televizije u izravnom prijenosu u dnevnim kombinacijama KiK Textilien, a Top 10 polufinalistica natjecalo se u kupaćim kostimima Lisca , večernjim haljinama američke dizajnerice Sherri Hill te su nosile i atraktivne sandale slavnog talijanskog dizajnera Gimmija Baldininia. Na izboru su ljepotice predstavile i novu kolekciju sunčanih naočala Sherri Hill što je ujedno bila i svjetska premijera. Šminku i frizuru su odradili stilisti Salona Renata u suradnji s Deborah Milano i Schwarzkopf Professional proizvodima.

 

U finalu su nastupili Jacques Houdek i Marko Tolja, a program je vodio Mario Sedmak. U gledalištu su kao i svake godine bile bivše nositeljice ove prestižne titule.  

 

I ove godine, uz brojne darove među kojima su obuća, odjeća, nakit, dekorativna kozmetika, usavršavanje stranih jezika , glavna nagrada pobjednici je stipendija na ZŠEM-u u vrijednosti do 20.000 Eura. 

 

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike