Sport
DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA

Uz pune tribine brokeri mogu i do “majstorice”
Objavljeno 29. travnja, 2017.

Pred nama je uzvratni dvoboj četvrtfinala doigravanja košarkaša za prvaka Hrvatske, u kojemu sedmi nositelj dočekuje drugog. Prije tri dana Split je na svom parketu svladao Vrijednosnice Osijek (67:59) i tako došao do početne prednosti, koju “brokeri” sada imaju prigodu “poništiti” u svom Gradskom vrtu.

Mogu li košarkaši s Drave u petom ovosezonskom pokušaju napokon svladati momčad s Gripa, izboriti treću, odlučujuću utakmicu i još jedan odlazak u Dioklecijanov grad? Ako se pita trenera Vladimira Krstića, ta opcija je otvorena i realna, naravno ne i lako ostvariva.

- Prva utakmica doigravanja bila je preslik prethodne tri kontra Splita. Držimo se, igramo dobro, onda u posljednjoj četvrtini stanemo. Sada smo zapeli u realizaciji i suparnik je to iskoristio - kaže Krstić.

Početkom posljednje četvrtine Osječani su vodili 50:52 i onda upali u napadačke probleme. S druge strane, njih nije imao Mateo Kedžo, koji je sa svoja 24 poena bio prevaga na otvaranju serije.

- Utakmicu ranije kod Cibone Kedžo je imao realizaciju 1-11, a protiv nas gađao je 10-12, pogodio četiri od pet trica. Kad je nas stalo, njemu se još priključio Filipović i tu se utakmica prelomila u njihovu korist. Igralo se na mali broj poena, mi smo tu još promašili i šest bacanja, a na kraju smo izgubili osam razlike, što potvrđuje koliko smo bili blizu - naglašava Krstić, koji je usprkos “problemu Kedžo” zadovoljan obrambenim izdanjem svoje momčadi. Domaćin je ostao ispod 70 poena, njegove dvije važne poluge su se zaustavile. Henrik Širko i Damir Rančić, koji zajedno pridonose u prosjeku 23 poena, sada su zabili osam (3+5). Ali, Splićani su imali raspoloženi dvojac, dok kod Vrijednosnica nije bilo igrača koji bi donio takvu prevagu. U subotu navečer (19 sati) prigoda je da se to promijeni.

- Očekujem da i ova utakmica bude slična kao i prethodne četiri, s nadom da se može promijeniti i konačan ishod. Trebat ćemo prije svega imati raspoloženijih i kvalitetnijih napadačkih opcija, u tom slučaju možemo i prekinuti ovu crnu seriju protiv Splita i odvesti seriju do kraja.

U slučaju petog poraza, to bi značio i službeni završetak sezone, koja bez obzira na rasplet zaslužuje samo pozitivne ocjene. No, Krstićeva momčad ne želi još na odmor.

- Bilo bi sjajno napokon dobiti momčad koja je skoro završila kao prvi nositelj. Naša želja i motiv nisu sporni, učinit ćemo sve da ovo ne bude posljednja utakmica - najavljuje trener Vrijednosnice Osijeka.

Bez obzira na to bila ova zadnja utakmica sezone u gradu na Dravi ili ne, akteri, domaći prije svega, zaslužuju da ih se zdušno bori s tribina male dvorane.

- Ovo je play-off, igramo protiv uglednog suparnika, a dečki su svojim igrama ove sezone zaslužili da ih se podrži i u ovako važnoj utakmici. Igrali smo već pred punim tribinama, rušili velike klubove, bilo bi poželjno da brojna podrška bude i večeras - priželjkuje Vladimir Krstić. U tom slučaju, Split bi napokon mogao i kapitulirati...

Nino BENČINA
TEAM BUILDING U “PAPAGAJU”

Iako je pred njima važna utakmica play-offa, u Vrijednosnicama Osijek vlada opuštena atmosfera. Nakon povratka sa splitske utakmice rano ujutro (četvrtak), u ranim večernjim satima svi su zajedno bili u Dradi. U Cafe night baru Papagaj tako su se uz Karčikin čobanac družili igrači, struka, klupska vrhuška, gosti (navratio je i gradonačelnik Ivica Vrkić), klupski prijatelji, novinari... Stoga nema sumnje da će momčadski duh biti itekako izražen na drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja.

ACO POZVAO MUSTAPIĆA

Ovog ljeta naša će se najbolja izabrana vrsta pripremati za Eurobasket. No, prije toga, Hrvatska će odraditi nastup na Stanković kupu u Kini (17. - 23. srpnja), gdje će izbornik Aleksandar Petrović voditi selekciju sastavljenu uglavnom od igrača iz A-1 lige. Aco je jednu od 15 pozivnicu poslao i za Osijek, a dobio ju je Jakov Mustapić, prvi strijelac prvoligaša s Drave. Mustapić je svojim igrama zaslužio pozornost izbornika, stoga će se 10. srpnja naći u Svetom Martinu, gdje će se pokušati nametnuti i za daljnje reprezentativne akcije.

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike