Sport
MAXTV PRVA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Najbolja vijest - vraća
se Dmitro Lopa
Objavljeno 29. travnja, 2017.
Lokomotiva je jedan od najneugodnijih gostiju Gradskog vrta

Praznik rada opet će se slaviti i u Gradskom vrtu. Tako je bilo i prošle sezone, samo što će ovaj put biti malo svečanije jer Osijek će tog dana odigrati 400. utakmicu na svom stadionu u HNL-u.

Jasno, pitanje je kakvo će biti okruženje, jer šteta bi bila jedan takav jubilej proslaviti u mlakom ambijentu. No to i nije najvažnije. Utakmica koja čeka bijelo-plave sama po sebi nosi problem. Nakon iskustva s Rujevice bijelo-plavi sigurno nisu u optimalnom stanju. Još jednom su na svojoj koži osjetili što znači igrati protiv najjače momčadi u Hrvatskoj, a dok se još nisu ni od toga oporavili, već im stiže suparnik koji im je u Gradskom vrtu uvijek bio krajnje neugodan.

Igra se za duži odmor

Lokomotiva je do jesenas na osječkom stadionu bila neporažena punih sedam godina, što nikako nije i ne može biti slučajno. Jednostavno, način na koji igraju Zagrepčani ne odgovara bijelo-plavima. Mladi su, a to znači i uvijek drski, pokretni, brzi i kao takvi znali su kažnjavati nesavršenosti u igri Osijeka. Bijelo-plavi su u tim susretima uvijek favoriti, a nisu uvijek bili, na pravi način, spremni nositi to breme. Pred sličnim izazovom naći će se i ovaj put.

- Često smo znali upasti u zamku papirnatog favorita u susretima s Lokomotivom. Gubili smo utakmice jer smo srljali grlom u jagode. Vjerujem kako smo sada dovoljno pametni da izbjegnemo takve stvari. Favoriti smo i to ne možemo poreći, ali se moramo znati ponašati u toj ulozi. To ne znači da se trebamo zaletjeti u njih i zaboraviti na taktičku odgovornost. Puno toga će ovisiti o nama u toj utakmici, ali samo ako ćemo biti pametni i koncentrirani - kaže Mile Škorić, stoper bijelo-plavih.

Šest je kola do kraja, a Osijek i Hajduk u tu završnicu sezone ulaze bodovno izjednačeni. Ulog je treće mjesto, ali ne samo to nego i tajming starta u europskim natjecanjima.

- Napravili smo velike stvari ove sezone, ali posao još nije gotov. Moramo si pokušati olakšati ljeto, jer nije isto imati dva tjedna odmora i šest-sedam dana. Zato nam je osvajanje trećeg mjesta iznimno važno, jer će nam omogućiti normalne pripreme za novu sezonu. Svjedočili smo u prošlosti problemima koje imaju naše momčadi koje u Europu kreću od 1. pretkola. Baš je Lokomotiva ove sezone bila najbolji primjer. Rano im je počela sezona, pa su patili u prvenstvu. Mi si, nakon ovakve sezone, ne možemo priuštiti takav luksuz - kaže Zoran Zekić, trener osječkog prvoligaša.

Preuređenje momčadi

Zekić će za susret s Lokomotivom morati potražiti nova rješenja jer je u Rijeci ostao bez tri igrača koja su uvijek u najužem izboru za momčad. Muzafer Ejupi je isključen, a zbog treće javne opomene Zekić neće moći računati na Mioča i Pušića. Jasna sugestija da će morati preurediti momčad, i to u onom iznimno važnom dijelu - u veznom redu.

- Rano mi je govoriti tko će igrati, ali jasno je kako ćemo se morati presložiti u sredini terena, ali i u napadačkom dijelu. Ima još dosta vremena do susreta, a izabrat ću one za kojem procijenim da su u najboljem stanju - kaže Zekić.

U veznom redu i nema previše mogućnosti za manevriranje, posebno jer su mu dvojica iz konkurencije “out”. Ako se ne odluči za nekakvo “morsko” rješenje, za očekivati je kako će Miočev izostanak popuniti Vojnović, a olakšavajuća je okolnost što se vreaća Dmitro Lopa, koji je preskočio Rijeku zbog žutih kartona. Ukrajinac se vraća u pravom trenutku, s obzirom na to da je ovog proljeća bio pravi penicilin za momčadi iz sredine i donjeg dijela tablice.

Iako se igra za Praznik rada, to i nije tako loša vijest za momčad bijelo-plavih, jer će biti dovoljno vremena da se vrate u optimalno stanje nakon teškog susreta na Rujevici.

- Rijeku trebamo zaboraviti u svakom pogledu. Sada se još nismo spremni nositi s njom. Zato je Lokomotiva naša utakmica istine. Tu trebamo pokazati tko smo i što smo. Trebamo opravdati ambicije vezane uz treće mjesto. Ako ga želimo osvojiti, a želimo, više ne smijemo gubiti bodove na svom terenu - zaključio je Zekić.

Dalibor KELER

OSIJEK - LOKOMOTIVA

Početak: ponedjeljak, 18 sati

Malenica-Šemper

Matas - Karačić

Škorić - Majstorović

Barać - Rrahmani

Barišić - Rožman

Lukić - Ćorić

Vojnović - Šunjić

Lopa - Grezda

Knežević - Chiquinho

Perošević - Cekici

Boban - Antunović

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 18.500

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

31. kolo

SUBOTA

15 sati

Dinamo - Cibalia

19 sati

Rijeka - Inter Zaprešić

NEDJELJA

15 sati

Istra 1961 - Hajduk

19 sati

Split - Slaven Belupo

PONEDJELJAK

18 sati

Osijek - Lokomotiva

povratak

VRAĆA SE DMITRO LOPA, PRVA VIOLINA OVOG PROLJEĆA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku