Novosti
PREDIZBORNI PROGRAM IVANE ŠOJAT

Otvoriti radna mjesta i zadržati mlade u Osijeku
Objavljeno 29. travnja, 2017.

HDZ nikada nije imao sličnog kandidata i kandidaturom Ivane Šojat za gradonačelnicu Osijeka iznenadio je i samoga sebe, a osobno vjerujem da će biti i pobjedničko iznenađenje gradonačelničkih izbora u Osijeku, poručio je u petak ministar državne imovine Goran Marić, koji je stigao u Osijek samo kako bi podržao predstavljanje predizbornog programa HDZ-ove kandidatkinje. Naime, Ivana Šojat u petak je u gotovo jednoipolsatnom predstavljanju iznijela svoj program u kojem je ključnima naglasila dva cilja, a riječ je o stvaranju preduvjeta za nova radna mjesta i zaustavljanje odljeva mladih iz Osijeka. Program je detaljnije razrađen kroz osam točaka. Tako je prvi korak vezan uz demografiju i osnivanje ureda za demografiju, ali i smanjenje cijena vrtića, uvođenje dvosmjenskog rada vrtića i obveznog učenja stranih jezika u vrtićima te zapošljavnje novog stručnog kadra u centru. Šojat naglašava i potrebu za brigu o darovitim učenicima, ali i o onima s posebnim potrebama, kao i poticanje novih studijskih programa. Druga važna točka programa vezana je uz kulturu i osnivanje javnog poduzeća za kulturu i kulturalni menadžment te rješavanje problema prostora gradske knjižnice. Treća točka pod nazivom “Uvođenje Osijeka u 21. stoljeće”, odnosi se na rekonstrukciju gradske uprave, podršku IT sektoru i besplatan bežični internet u svim dijelovima grada. Jedan od programskih ciljeva je i revitalizacija zračne luke, koja bi postala regionalni cargo centar. Četvrti zadatak je da Osijek opet postane grad poduzetnika i to pomoću osnivanja Ureda za poduzetnike i obrtnike i start-up pakete. Važan korak je i razvoj turizma, ali i socijalna politika i umirovljenici, za koje je prijeko potrebno sagraditi novi umirovljenički dom. Posljednje dvije točke programa odnose se na prometnu regulaciju, posebice rješavanje pružnih prijalaza na Vukovarskoj i Čepinskoj cesti, ali i proširenje tramvajske mreže te “infrastruktura za sve”.

Ivana Šojat predstavila je i kandidate za dogradonačelnike, a riječ je o osječkoj odvjetnici Sandi Pašuld i donedavnom gradskom vijećniku HDZ-a Milanu Opačku. N.Z.Eberhard

PROMIŠLJANJE O VRIJEDNOSTIMA

Da je Ivana Šojat nekonvencionalna kandidatkinja potvrdio je u četvrtak i okrugli stol kojega je organizirala, uz Carltona Deala, koordinatora Europskog molitvenog doručka u Bruxellesu i Slave Velešanova, pastora Pentakostalne Crkve. Ovaj skup, za razliku od ostalih političkih skupova, započeo je molitvom, a glavna poruka događanja bila je da sadašnje vrijednosti u politici, a koje podrazumijevaju laganje, krađu i prijevaru, zamijenimo novima koje su zapravo stare i iskonske, i odnose se na poštenje, dobru vjeru i ljubav prema svojim sugrađanima, i to kroz vjeru i primjer koji nam daje kršćanstvo. “Meni je Osijek na prvome mjestu i držim se one hebrejske 'čovječe sjeti se od kuda dolaziš, kuda ideš i tko će ti suditi'”, poručila je Ivana Šojat.

Kandidati za dogradonačelnike su odvjetnica Sanda Pašuld i donedavni gradski vijećnik Milan Opačak

Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila