Novosti
POMORSKA NESREĆA U KOLOČEPSKOM KANALU

Utvrđen identitet poginulih osoba
Objavljeno 29. travnja, 2017.

U teškoj nesreći koja se dogodila u utorak navečer u Koločepskom kanalu pokraj Dubrovnika, preminuli su Alen Perišić, Jele Kobaš i njezin sin Daniel Kobaš te Barry John Bandur, neslužbeno se doznaje u petak. U nesreći koja se dogodila kada je službeno vozilo Lučke kapetanije Danče prilikom obavljanja usluge hitnog medicinskog prijevoza udarilo u gumenjak od sedam metara na kojem se nalazilo devetero putnika, dvije osobe poginule su na mjestu, a dvije su pronađene u srijedu i četvrtak, a još se tri osobe vode kao nestale. Dvije osobe su preživjele - Viktor Markota iz Rogotina te Velimir Šetka iz Kule Norinske. Svi unesrećeni povezani su s restoranom Bowa na otoku Šipanu, koji je u srijedu trebao biti otvoren za ovu turističku sezonu.

Dubrovačko Općinsko državno odvjetništvo objavilo je da je očevid na brodu Danče počeo u utorak odmah nakon sudara, a bit će dovršen nakon vađenja broda iz mora.

U potrazi koja se odvija na širem području Koločepskog kanala u petak je bilo angažirano 15 službenih i privatnih plovila, među kojima i dva podmorska vozila opremljena optičkim uređajima visoke razlučivosti i sonarima, također i helikopter te ronilačka jedinica Specijalne policije. H