Osijek
SJEDNICA SENATA OSJEČKOG SVEUČILIŠTA

Povećane upisne kvote u akademskoj 2017./2018.
Objavljeno 28. travnja, 2017.

Na 7. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, održanoj u utorak, 25. travnja, prihvaćen je prijedlog upisnih kvota studenata u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih, integriranih i stručnih studija u idućoj akademskoj godini, 2017./2018. Tako će ukupan broj upisnih mjesta za prvu godinu studija u akademskoj godini 2017./2018. iznositi 3889, što je oko 200 mjesta više nego prošle godine.

Od toga se najveći dio, njih 2944, odnosi na redovite studente, 875 mjesta predviđeno je za izvanredne studente te 70 mjesta za strane državljane.

- Uskoro će biti raspisan i natječaj za upis studenata u prvu godinu studija za sljedeću akademsku godinu. Upisne kvote nešto su povećane, najviše zbog uvođenja nekoliko novih studijskih programa, poput integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Dentalna medicina na Medicinskom fakultetu, zatim preddiplomskog sveučilišnog studija Socijalni rad na Pravnom fakultetu ili novog studija Sociologija na Filozofskom fakultetu, koji dolazi u različitim dvopredmetnim kombinacijama - istaknuo je prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor.

K tomu, prihvaćen je Elaborat o opravdanosti osnutka i načinu ustroja novoga Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek te je donesena odluka o osnivanju nove znanstveno-nastavne sastavnice Sveučilišta u Osijeku, čije će sjedište biti u Crkvenoj 21 u Osijeku, dakle u bivšim prostorima Građevinskog fakulteta Osijek. I.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike