Osijek
PROSLAVA 1. SVIBNJA PP ORAHOVICA

U Kopačkom ritu na ribnjaku
časte posjetitelje fišem
Objavljeno 29. travnja, 2017.

Park prirode Kopački rit smatra se jednim od najočuvanijih močvarnih nizina u ovom dijelu Europe i karakterizira ga iznimna ljepota krajolika uz veliku biološku raznolikost. Upravo uz floru i faunu Kopačkoga rita Poljoprovredno poduzeće Orahovica otvorilo je svoje pecalište Baranja na koje poziva građane na organiziranu proslavu 1. svibnja.

- Goste pecališta počastit ćemo tradicionalnim baranjskim fiš-paprikašom, a postoji i mogućnost pripremanja vlastitog roštilja i ostalih pečenja na za to predviđenim mjestima uz ribnjak - ističe Dalibor Pleša, voditelj ribnjaka-pecališta, dodajući kako za što ugodniji boravak na pecalištu nude suncobrane, prostirke, kolica za transport stvari, čamac te slane grickalice, sladolede i osvježavajuća pića po promotivnim cijenama.

Cijena dnevne ulaznice iznosi 30 kuna, žene i djeca do 12 godina oslobođeni su plaćanja dnevne ulaznice.

- Uz ribolov može se uživati u netaknutoj prirodi, uz labudove, čaplje, crne i bijele rode, orlove štekavce, kormorane, gnjurce, vidre, dabrove i mnoge druge vrste u njihovu prirodnom okruženju. Često se može vidjeti kako štekavac grabi šarana težine i do dva kilograma iz pecališta veličine 8 hektara koje posjećuju turisti iz svih dijelova svijeta, najčešće iz Njemačke, SAD-a i Australije, koji također uživaju u raznolikom ekosustavu Kopačkoga rita. U pecalište je pušteno 14 tona raznovrsne ribe te je moguće uloviti šarana, štuku, smuđa, soma i mnoge druge riječne i slatkovodne ribe, kao i kapitalce do dvanaest kilograma - kaže Pleša. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike