Osijek
OBILJEŽAVANJE PRAZNIKA RADA NA LIJEVOJ OBALI DRAVE

Majstori kotlića i Grad kuhaju
3000 besplatnih porcija graha
Objavljeno 29. travnja, 2017.

I ove godine Grad Osijek na lijevoj obali Drave kod amfiteatra organizira prigodno obilježavanje Međunarodnog praznika rada u ponedjeljak, 1. svibnja.

Za tu prigodu Grad je izdvojio 18.000 kuna, što će biti utrošeno za kuhanje 3000 porcija graha sa suhim mesom i kruh, koji će se besplatno dijeliti građanima. Podjela počinje u 11 sati, a u za to previđene posude grah će ovom prilikom sugrađanima grabiti i sam gradonačelnik Ivan Vrkić.

Naime, Grad već treću godinu zaredom organizira kuhanje graha u vlastitoj “režiji” bez suradnje sa sindikatima, a ove godine bit će podijeljeno čak 500 porcija više nego prethodnih godina. Grah će se kuhati na mjestu događaja, a za njegovu recepturu i spravljanje zadužena je Udruga majstora kotlića Slavonije i Baranje. Inače, lijeva obala Drave je tradicionalno mjesto izletovanja Osječana u povodu prvosvibanjskog praznika, gdje će velik broj građana obrok prirediti o vlastitom aranžmanu roštiljajući i zabavljaući se s prijateljima. Iako bi predstojeći vikend trebao biti popraćen kišom, a temperatura zraka bi tijekom subote trebala pasti na dnevnih samo 11 stupnjeva Celzijevih, prognostičari najavljuju proljepšanje do ponedjeljka, 1. svibnja, te sunčani ponedjeljak s temperaturama do 20. stupnjeva, što obećava ugodan izletnički dan. Brojni Osječani iskorist će tu priliku za posjet nekom od obližnjih vikend-naselja od Petrijevaca do Aljmaša i Erduta, ili nekog od baranjskih izletišta. Za sve one koji nisu raspoloženi za izlet iz ZOO vrta poručuju kako je njihovo radno vrijeme na Međunarodni praznik rada prema redovitom rasporedu, odnosno od 9 do 19 sati, s tim da je ulaz za posjetitelje do 18 sati. Kompa također prometuje prema uobičajenom redu plovidbe, a prijevoz je besplatan. N. Z. Eberhard

18

tisuća kuna namijenio je Grad za proslavu ovogodišnjeg 1. svibnja

Podjela graha počinje u 11 sati, a grabilicu će u ruke uzeti i gradonačelnik Ivan Vrkić

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike