Regija
OBILAZNICA VINKOVACA

Ugovor o izgradnji sedam kilometara novih prometnica
Objavljeno 29. travnja, 2017.

VINKOVCI - Potpisan je ugovor za izgradnju istočne obilaznice Vinkovaca, I. i II. faza, a projekt podrazumijeva u prvoj fazi oko 5,5 kilometara i gradnju dva objekta, nadvožnjak preko željezničke pruge M105 i nadvožnjak preko kraka 5 čvora Vinkovci–istok, dok druga faza (oko 1,5 kilometara) obuhvaća i izgradnju nadvožnjaka preko željezničke pruge R105 Vinkovci–Drenovci, te nadvožnjaka preko industrijskog kolosijeka Silos. Ovim potpisivanjem ugovora doći će do konačnog rješenja brzih cesta Osijek - Nuštar - Vukovar i Vinkovci - Županja.

- Potpisali smo ugovor o izgradnji istočne obilaznice za prvu i drugu fazu ukupne duljine 7 kilometara plus vanjska cesta 650 metara, ukupna vrijednost investicija je 120 milijuna kuna sa zemljištem, nadzorom i izvođenjem radova. Radovi su 105 milijuna kuna, a zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Tehno-elektro dali su najbolju ponudu. Radovi počinju sljedeći tjedan i trajat će 24 mjeseca. Trasa uključuje dva velika objekta u svakoj fazi, ukupno četiri objekta, prelazi preko pruge i možemo reći da je složen posao, no vjerujem da će izvođač sve napraviti kvalitetno i u roku - istaknuo je Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta. Prema riječima Olega Butkovića, ministra mora, prometa i infrastrukture, ovim projektom rasteretit će se centar Vinkovaca, te će se omogućiti da se županija bolje poveže.

- Izgradnjom tog projekta, svi projekti u Vinkovcima, kao i sam grad bolje će se razvijati. Govorili smo i o projektu obilaznice Vukovara koja ima četiri faze, a ove godine očekujemo raspisivanje natječaja za prvu fazu, nadalje projekt koji ide je izgradnja željezničke rekonstrukcije, izgradnja elektrifikacije pruge Vinkovci-Vukovar koja je 70 milijuna eura. Ove godine očekujemo ugovaranje tog infrastrukturnog projekta uz pomoć fondova EU-a. Na kraju smo se dotaknuli izgradnje nadvožnjaka u naselju Borinci jer je to veliki problem za lokalno stanovništvo i s Gradom Vinkovcima pronaći ćemo najbolje rješenje, ne mi nego HŽ infrastruktura, tvrtka koja je tu investitor i očekujem da se to riješi ove godine - rekao je Butković.

Ministrica Gabrijela Žalac istaknula je važnost potpisivanja ugovora koji su preduvjet za razvoj gospodarstva, jer ako nemamo infrastrukturu, onda nemamo predispozicije da se neke stvari pokrenu.M.Kokaj

Ovim potpisivanjem ugovora doći će do konačnog rješenja brzih cesta Osijek - Nuštar - Vukovar i Vinkovci - Županja

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

Najčitanije iz rubrike