Regija
STUDIJ FIZIOTERAPIJE

Orahovačkim studentima predavala dr. Renata Vauhnik na engleskom
Objavljeno 29. travnja, 2017.

ORAHOVICA - Studij fizioterapije u Orahovici po mnogočemu je poseban, a posredovanjem počasnog građanina Orahovice Voje Lukića orahovačkim je studentima fizioterapije predavanje održala predstojnica Odjela za fizioterapiju Zdravstvenog fakulteta u Ljubljani, doc. dr. Renata Vauhnik, jedna od najznačajnijih stručnjakinja ove medicinske grane u Europi.

- Iako dobro govorim hrvatski, želja mi je bila predavanje održati na engleskom da se studenti mogu i na tom jeziku budućnosti upoznati s medicinskom terminologijom. Moram reći da je mnogo lakše doprijeti do studenata u ovako malim sredinama, gdje ih je manje, i upravo u ovakvim malim mjestima studenti mogu najviše naučiti. Oduševljena sam Orahovicom kao gradom i okolišem, idealna je da bude sveučilišni grad i zasigurno ću ponovno doći. Hvala gospodinu Voji Lukiću što me pozvao – rekla je Vauhnik.

Vauhnik se susrela i s gradonačelnikom Josipom Nemecem, a u pratnji Voje Lukića posjetila je i OŽB Našice. Renati Vauhnik na predavanju se pridružio i dr. Savo Jovanović, također podrijetlom iz Orahovice.

- Želim da studenti fizioterapije u Orahovici i uz moju pomoć upoznaju ugledne medicinare iz zemlje i svijeta. To što studiraju u Orahovici nije i ne smije biti nikakva  mana, nego prednost. U manjim sredinama može se vrlo efikasno studirati ako postoje motivirani i educirani sveučilišni profesori i, naravno, studenti. Ovo je prvi put u povijesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek da je studentima održano kompletno predavanje na engleskom jeziku, i to se eto dogodilo na dodiplomskom studiju fizioterapije u Orahovici. Planiram 22. svibnja u Orahovicu dovesti svog prijatelja, redovitog člana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, prof. dr. Ivicu Kostovića. On bi, kako smo se dogovarali, održao motivacijsko predavanje orahovačkim studentima pod nazivom “Zašto ostati u Hrvatskoj” – zaključio je Vojo Lukić. V. Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike