Regija
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Belišće postalo uzor drugima
Objavljeno 29. travnja, 2017.

Vezani članci

RAZGOVOR: DINKO BURIĆ, BELIŠĆANSKI GRADONAČELNIK

Razmišljamo poduzetnički, ponašamo se domaćinski

BELIŠĆE - Brojnim manifestacijama koje su obilježile ovogodišnju proslavu 1. svibnja – Dana grada Belišća i crkvenog goda župe Belišće, Svetog Josipa Radnika, jučer je pridružen njezin središnji dio - svečana sjednica Gradskog vijeća.

Gradonačelnik, dr. Dinko Burić, podsjetio je na učinjeno u protekle četiri godine, u kojima je Belišće u mnogim segmentima promijenilo svoje dotadašnje vizure i po mnogima postalo grad uzor, koji bi drugi gradovi željeli slijediti. Iza svega toga krije se mnogo rada, truda, zalaganja i nastojanja da se gradu papira i sporta podari nova životna energija, a kvaliteta života za sve njegove građane podigne na višu razinu.

Uz čestitke uzvanika i gradova prijatelja, na svečanoj su sjednici dodijeljena javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i udrugama. Na temelju odluke Gradskog vijeća, javna priznanja dobilo je devet laureata, od kojih Plaketu za životno djelo “Zlatni list” postumno nedavno preminuli Stjepan Komaromi, za cjelokupni stvaralački put te izuzetna ostvarenja i doprinos prosvjetnom, kulturnom i sportskom životu, kao i zaštiti i unapređivanju čovjekova okoliša te ukupnom društvenom životu grada.

Plaketu “Grb Grada Belišća” dobili su Ružica Bešenji iz Zajednice Vjera i svjetlo, Josip Bošnjak, veliki društveni radnik, koji je svoj radni vijek od 42 godine proveo kao učitelj u područnoj školi u Bocanjevcima, Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice sportskih udruga Belišća te župnik Župe svetog Josipa Radnika, fra Branko Janjić, i Likovna udruga “Bel-Art”, koja je u svojoj sredini i šire prepoznata kao jedan od kamenčića u mozaiku kulture grada, gdje uspješno djeluje punih 21 godinu.

Plaketa “S. H. Gutmann” za izuzetna ostvarenja i doprinos u gospodarskom životu grada dodijeljena je tvrtki Stro-bel, vlasnika Ivana Pastulovića, tvrtki K.M.D. Servis vlasnice Ljiljane Šafran, te obrtu “Pejo”, vlasnice Snježane Pejak. Proslava Dana grada nastavljena je Danima vina i turizma u organizaciji TZ i Županije osječko-baranjske ispred restorana Gutmann. Danas je (subota) Ribički kup na Staroj Dravi, natjecanje u gađanju glinenih golubova u disciplini trap, Baraber X duatlon, Državno prvenstvo gluhih u malom nogometu, a odmah nakon podneva na desnoj obali Drave počinje proslava za građane uz ručak i nastup TS Kočije. Tim događajima pridružit će se i tradicionalni brzopotezni turnir u šahu. I nedjelja će obilovati raznim sportskim događajima te koncertom jazz-orkestra Oružanih snaga RH.L.Aničić

Za 1. svibnja budnica

Uz već tradicionalni kirvaj, 1. svibnja će u Belišću početi budnicom u 6 sati ulicama grada uz nastup mažoretkinja, a u 11 sati održat će se svečana sveta misa u župnoj crkvi svetog Josipa Radnika. Službeni program proslave, ispunjen različitim događajima, potrajat će sve do nedjelje, 14. travnja.

Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike