Crna kronika
LOPOVI U AKCIJI

Ukradena tri bicikla u nepuna dva dana
Objavljeno 29. travnja, 2017.

OSIJEK - U manje od dva dana dvoje Osječana i jedna Đakovčanka ostali su bez svojih ljubimaca na dva kotača - bicikala, vrijednih po nekoliko tisuća kuna.

Niz krađa započeo je u srijedu u večernjim satima kada je ukraden bicikl 21-godišnjaka na Trgu Ljudevita Gaja u Osijeku.

Iste noći, između srijede i četvrtka, na meti lopova našao se bicikl u Bosutskoj ulici u Osijeku.

U četvrtak tijekom poslijepodnevnih sati, u Ulici pape Ivana Pavla II. u Đakovu, ukraden je još jedan vrijedan bicikl, koji je bio zaključan.

Iz polcije pozivaju građane da i sami poduzmu sve što mogu kako bi osigurali svoje bicikle, iako ni to nije garancija da bicikl neće biti ukraden, kao što se zbilo u Đakovu.

Odmah nakon kupnje trebalo bi zapisati serijski broj bicikla, fotografirati ga i sačuvati račun.

Na biciklu bi trebalo napraviti oznaku koju lopov ne bi ni primijetio, ali da bi ga vlasnik lakše prepoznao.

- Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, ni u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično. Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto. Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena, a ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju - savjetuju iz policije.S.Lacić

NA INTERNETU SE MOGU VIDJETI BICIKLI KOJE JE PRONAŠLA POLICIJA

Iako policija često pronalazi bicikle, a za neke lopovi i priznaju da su ukradeni, nerijetko se vlasnici nikada ne pojave. Problem je u tome što građani bicikle, za koje misle da ne vrijede puno, i ne prijave. Međutim, na internetskoj stranici na adresi www.osjecko-baranjska.policija.hr, nakon što su na desnoj strani kliknuli na “pronađeni bicikli”, mogu se pogledati svi bicikli koje je policija pronašla, a ne zna čije su vlasništvo. U suprotnom, bicikli se jednom godišnje prodaju na javnoj dražbi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike