Sport
OD BEZNAĐA DO DOBROG RASPOLOŽENJA

Bartolović izvukao Cibaliju
iz mraka i vratio optimizam
Objavljeno 28. travnja, 2017.
Sljedeći nam je suparnik Dinamo i zašto i na Maksimiru o ne bismo nešto “otkinuli”, okuražio se Bartolović

Tek drugi put u ovoj sezoni nogometaši Cibalije uspjeli su spojiti dvije prvenstvene utakmice bez poraza. Nakon što su to učinili u petom i šestom kolu protiv Splita i Istre, sada im se posrećilo protiv Slaven Belupa u Vinkovcima (3:1), pa u Zaprešiću kontra Intera (1:1). Ovo je prvi put u sezoni da su u dvije utakmice uspjeli osvojiti više od dva boda, što je i te kako važno za samopouzdanje igrača i budi optimizam kako još sve nije izgubljeno kada je u pitanju borba za opstanak.

- Otkako sam došao na mjesto trenera, optimizma među igračima nije nedostajalo, a mogu reći kako nisu pokleknuli nakon prvih poraza koje smo zajedno doživjeli. Ovaj bod iz Zaprešića jako će nam dobro doći uoči odlučujućih utakmica do kraja prvenstva - prvi su dojmovi Mladena Bartolovića, trenera Cibalije.

Još jedna posebnost izišla je nakon ovog susreta. Naime, momčad Cibalije ni u jednom kolu u prethodnih 29 nije dobila toliko žutih kartona na jednoj utakmici kao što su u Zaprešiću protiv Intera. Očito ovakav angažirani pristup sa željom dolaska do cilja, ostati neporažen, iziskuje i prekršaje koji prelaze granicu dopuštenoga ili je to tek plod kriterija suca Frkovića, koji je bio “lak na obaraču” kada su u pitanju bili igrači vinkovačke momčadi.

- Većinu kartona, mislim šest, dobili smo u drugom poluvremenu u kojem smo malo popustili, rekao bih ušli opuštenije nego što smo smjeli, a u kojem smo željeli ostati neporaženi nakon što smo primili izjednačujući pogodak. Koliki je u tome udio suca i ima li ga uopće, ne bih želio komentirati. Ako jest tako, neka ide na njegovu dušu. Uglavnom, mogu se očekivati kartoni kada se uđe u susret žešće, što mi moramo. Rekao bih da je pristup igrača bio isti cijelu utakmicu i da sam zbog toga izuzetno zadovoljan. U prvom poluvremenu smo dominirali i kontrolirali utakmicu, osim pogotka imali smo još nekoliko prigoda da riješimo pitanje pobjednika, a onda nas stigne kazna na početku drugog i potom borba do kraja da očuvamo bar remi. Osobno mislim da smo mi bili bolji u prvom, a Inter u drugom, te da je neodlučen ishod najrealniji.

Ovim bodom Cibalia je stigla na minus četiri od Splita i širom otvorila vrata mogućnosti da u preostalih šest kola sustigne Splićane.

- Ja bih bio realniji, znamo da je u igri još 18 bodova i da se ne pita samo nas hoćemo li i koliko osvojiti bodova do kraja. Idemo utakmicu po utakmicu i pokušat ćemo sve da ostanemo u ligi, a sljedeći protivnik nam je Dinamo i zašto i tamo ne bismo nešto “otkinuli” - dodao je za kraj Bartolović.

Antun GRGIĆ
Najčitanije iz rubrike