Regija
DANAS I SUTRA – ĐAKOVO EXPO ZLATNE RUKE

Promocija slavonskog sela i obrtništva u Piškorevcima
Objavljeno 28. travnja, 2017.

ĐAKOVO

Piškorevci su danas i sutra domaćin 9. sajmu poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva Đakovo Expo Zlatne ruke. Generalna je pokroviteljica manifestacije, na kojoj će se u najvećem prigradskome naselju Đakova okupiti 200 izlagača, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Pokroviteljstvo su prihvatili i Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna komora i Hrvatska gospodarska komora, Osječko-baranjska županija te gradonačelnik Zoran Vinković.

- Poljoprivrednicima i obrtnicima danas je teže prodati nego proizvesti i upravo zato želimo popularizirati poljoprivredu, malo poduzetništvo, obrtništvo te kvalitetne i domaće proizvode našeg zavičaja, Slavonije i Baranje. Piškorevački je sajam mjesto izravnoga kontakta s proizvođačima, poslovnih susreta, razmjene iskustava, ali i prilika za informiranje o nepovratnim potporama koje za svako novo (samo)zapošljavanje dodjeljuje Grad Đakovo, kao i o subvencijama kamata na kredite u sferi malog i srednjega gospodarstva - kaže predsjednik Gradskog vijeća Đakova Goran Soldo.

Na ovogodišnjem Đakovo Expu premijerno će biti postavljen i predstavljen novi festivalski šator, sa svojih 1800 kvadrata, gdje će u zabavno-glazbenome programu večeras nastupiti Željko Bebek, a sutra navečer Maja Šuput, Enjoy i Opća opasnost. Estradnim zvijezdama u duhu slavonske tradicije prethode kulturno-umjetničke izvedbe, nastupi pjevačkih skupina i tamburaških bendova.

Uz besplatan ulaz, sva sajamska zbivanja u Piškorevcima organiziraju Grad Đakovo, Univerzal i Turistička zajednica s partnerima: Udruženjem obrtnika Đakovo, Veterinarskom stanicom, Savjetodavnom službom, Srednjom strukovnom školom Antuna Horvata i Osnovnom školom “Matija Gubec” Piškorevci.

- Vrtićarce čeka radionica “Šokački vez kistom po papiru”, izrada zlatoveza, zlatoveza na šuški i slamnatih umjetnina. Subota je u znaku predavanja Savjetodavne službe o Programu i mjerama ruralnoga razvoja te predavanja Veterinarske stanice i Udruge za zaštitu životinja o kućnim ljubimcima, napuštenim psima i zaštiti životinja od nametnika. Predstavit će se i strukovne zadruge, poput mladih školaraca iz Tavankuta iz Vojvodine, koji su nam ponovno gosti na Đakovo Expu. Mali i veliki ljubitelji slastica ne smiju propustiti Festival čokolade. Upravo zahvaljujući Tavankutu i obtnicima Tuzlanskoga kantona naš sajam uspostavlja mostove međunarodne suradnje - zaključuje Soldo.

Konjički klub Zenta iz Selaca Đakovačkih promovirat će na Sajmištu u Piškorevcima Šokačku alku, Udruga Moj ljubimac male životinje, a sudjelovanje je najavila i Udruga uzgajatelja crne slavonske svinje Gorjani. Sponzor Đakovo Expa je Pivovara Osijek. Maja Muškić

Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike