Mozaik
MISS UNIVERSE HRVATSKE 2017.

U finalu sedam ljepotica iz Slavonije i Baranje
Objavljeno 28. travnja, 2017.

Nije tajna da su Slavonke i Baranjke lijepe, to pokazuju i brojne titule koje su osvojile na raznim izborima za Miss. Danas, 28. travnja u finalu izbora Miss Universe Hrvatske natjecat će se njih čak sedam.

Finalni izbor Miss Universe Hrvatske 2017. održat će se danas, 28. travnja 2017. u Studiju 10 Hrvatske televizije uz izravan prijenos na HTV 2, s početkom u 20 sati. U povodu toga razgovarali smo sa svakom od njih kako bismo otkrili kakve želje i ambicije imaju nakon ovog natjecanja, koje, za razliku od drugih izbora, za nagradu nudi i školovanje, odnosno stipendiju Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM).

Dea Terzić (19) iz Cernika, pokraj Nove Gradiške, završila je Poljoprivredno-prehrambenu škola Požega, smjer Agroturistički tehničar. Nije se do sad bavila modelingom, ali izbor za Miss Universe prati odmalena.

- Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote u svijetu. To mi se jako sviđa i zato sam se odlučila prijaviti. Nisam opčinjena pobjedom. Važno je zabaviti se i uživati u svakom trenutku. Ušla sam u top 20 najljepših i time sam jako zadovoljna i ponosna - rekla nam je Dea, koja se želi i dalje baviti modelingom.

Osječanka Marijana Josipović (21) studentica je Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

- Zapravo je moj tata došao na ideju da se prijavim na izbor. Poslao mi je link stranice za casting Miss Universe Croatia 2017 i napisao "Jesi spremna?" Tako sam se i prijavila. Mislim da bi mi pobjeda otvorila mnoga vrata: nova poznanstva, novo iskustvo, jedna stepenica više u mome životu. Za mene bi bilo koja titula značila uspjeh i mislim da bi mi u budućnosti donijela samo pozitivne stvari - kaže Marijana, koja želi završiti fakultet i postati vizažistica.

Dvadesetjednogodišnja Suzana Arizanović iz Bobote nikad se nije bavila modelingom i ovo je za nju prvo ovakvo iskustvo. Inače je redovita studentica na Pravnom fakultetu u Osijeku.

- Za mene je ovo jedno predivno iskustvo - rekla nam je Suzana.

Godine bavljenja modelinog iza sebe, pak, ima Tea Matković (20) iz Darde, studentica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, smjer Rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

- Modelingom se bavim od svoje 16. godine, kada sam završila Midikennovu školu manekenstva. Sa 17 godina pobijedila sam na Ultime model searchu u Osijeku koji je organizirala ekipa Cro a portera. Na tom su izboru dizajneri iz Osijeka zajedno s članovima žirija iz Zagreba birali modele koji će nositi Cro a porter. Tako je započela moja tzv. ozbiljnija karijera u manekenstvu. Iako ja to ne volim nazivati karijerom, jer sam ja to radila iz užitka i vlastitog zadovoljstva. Nikada to nisam gledala kroz materijalnu vrijednost, tako da mi je to više bio hobi nego nekakva vrsta posla. Nosila sam mnogo različitih revija, odradila nekoliko shootinga, glumila u spotovima, sudjelovala na različitim događanjima i sl. No, upravo kad sam odlučila stati s time, jer zapravo više nisam imala toliko vremena za to, pojavio se Izbor za Miss Universe Hrvatske - kazuje Tea, kojoj je izbor za Miss veliki izazov, ali modeling shvaća kao hobi, jer želi raditi u vrtiću.

Orahovčanka Sara Knežević (24) nakon završene opće gimnazije u Orahovici prekvalificirala se na farmaciju i zaposlila u ljekarni u Zadru.

- Dobila sam dosta ponuda iz svijeta mode, ali nisam puno razmišljala, sve sam ih odbila jer imam u životu svoje prioritete, no kako čovjek nije vječno mlad, željela bih, onako čisto iz hobija, ostati i u modelingu, ali nakon što ispunim sve životne ciljeve. Naime, sebe vidim u turizmu kao poduzetnica i upisat ću Studij turizma i kulture u Zadru, gdje sada živim. Moram reći kako su nas odgovorni na pripremama pohvalili da smo super grupa, djelujemo kao jedno, nema zavisti među djevojkama i ne gledamo se kao konkurencija. Sve smo rekle da nije važno tko će pobijediti, važno je da smo se upoznale jer to je ipak jednom u životu. Upoznala sam divne osobe i sve to djeluje jako pozitivno ne mene - kaže Sara.

Na izboru za Miss Universe je i aktualna Miss Slavonije Magdalena Brkić (19) iz Vinkovaca, studentica biologije na fakultetu u Osijeku i vratarka Ženskog rukometnog kluba Vukovar.

- Smatram da je svaki izbor dobar i da on može puno pomoći u modelingu, a svakako je jedna stepenica za uspješni rad u daljnjem modelingu. Kako naša Slavonija i Baranja ima sedam predstavnica, vjerujem da će ove godine Miss Universe Hrvatske postati netko iz Slavonije i Baranje - rekla nam je Magdalena, članica Udruženja manekena Loreen iz Vinkovaca.

Egzotičnom ljepotom može se pohvaliti Shanaelle Petty (19) iz Slavonskog Broda, koju za izbor veže nešto posebno.

- Meni je ovaj izbor vrlo drag jer je i moja mama Ivana Krajina-Petty, koju je na žalost bolest uzela prije 13 godina, 1997. godine sudjelovala u prvom izboru Miss Universe Hrvatska i mislim da bi danas bila vrlo ponosna na mene. Naravno da bi mi bilo drago da odnesem titulu, ali vjerujem da je Miss Universe više od fizičke ljepote, da je bitnija "unutarnja ljepota". Također, ja sam osoba koja voli i cijeni nova iskustva i vjerujem da bi pobijedom doživjela iskustvo i uspomene za cijeli život - priča Shanaelle, čija majka je iz Slavonskog Broda, ali je srednju školu završila u Americi gdje je upoznala muža, američkog vojnika. Shanaelle trenutačno živi s bakom i djedom u Slavonskom Brodu, a želja joj je studirati fiziku ili matematiku u SAD-u.

Tanja KVORKA

modeling

ZA VEĆINU JE HOBI, ALI NEKIMA I SAN

PRVA SLAVONSKA MISS UNIVERSE

Davne 2004. krunom Miss Universe Hrvatske okrunila se prva Slavonka. Bila je to Marijana Rupčić Nikolac iz Nuštra, koja danas živi u Zagrebu s mužem i djetetom. Pitali smo je kako je osvajanje titule utjecalo na njezin život.

- Osvajanje titule svakako je utjecalo na moj život jer sam sa samo 18 godina prihvatila obvezu i odgovornost predstavljati svoju zemlju u svijetu. Nekako sam kroz sve to prije odrasla i poslije se kroz život dodatno naučila nositi s obvezama koje on sam po sebi donosi. Svaka djevojka koja ima želju neka se prijavi jer to je jedno iskustvo u životu, a ne, nažalost, prema mišljenu mnogih samo isprazan hod po pisti i lijepa glava. Izbor ti daje priliku da bolje upoznaš sebe, druge ljude i nove zemlje. Ne bavim se modelingom. Nisam se njime bavila ni prije izbora, a samo kratko poslije izbora. Nisam se vidjela u tome iako svaki posao cijenim. Vrlo brzo sam se zaposlila u jednoj banci, gdje sam radila više od deset godina, a sada sam zaposlena u jednoj privatnoj tvrtki. Udana sam, majka četverogodišnje djevojčice, a trenutno smo u očekivanju još jednog člana obitelji. Djevojkama bih poručila da se uvijek predstavljaju onakvima kakve doista jesu, te da ni zbog čega ne mijenjaju svoje stavove i želje. Sretno svim Slavonkama! - rekla nam je Marijana.

Možda ste propustili...

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

Najčitanije iz rubrike