TvObzor
HRT: FRANCUSKI KRIMI TV HIT “SVJEDOCI”

Moderna serija mračne i tajanstvene atmosfere
Objavljeno 28. travnja, 2017.

Oskvrnuti grobovi. Mrtva tijela koja je netko iskopao i smjestio u pokazne kuće. Svaki put isto: žena, muškarac i tinejdžerica koji se ne poznaju i koji tako tvore novu obitelj. A među tijelima je fotografija danas umirovljenog Paula Maisonneuvea, policijske legende sjeverne Francuske koji je zbog ovoga prisiljen vratiti se poslu. Tko iskapa tijela? Tko ih stavlja u pokazne kuće i s kojim motivom?

Mlada policajka Sandra Winckler (Marie Dompnier) vodi istragu u kojoj mora surađivati s Paulom Maisonneuveom (Thierry Lhermitte) kako bi otkrila tko inscenira ove morbidne prizore. Mora istražiti Paulovu prošlost i sumnja da umirovljeni detektiv zna više nego što želi priznati. Jer istina se krije negdje u Paulovoj prošlosti. Za ovo dvoje policajaca život više nikad neće biti isti. Jedan muškarac iz sjene spreman je na sve kako bi u djelo proveo osvetu koju već dugo planira...

Scenarij i režiju potpisuju Hervé Hadmar i Marc Herpoux, tvorci serija “Oubliées”, “Pigalle la nuit” i “Signature”. “Svjedoci” je moderna i odvažna policijska serija brzog ritma i mračne i tajanstvene atmosfere koju nosi vrlo kvalitetan izbor glumaca.

Serija je bila vrlo gledana u Francuskoj. Prvu epizodu pratilo je šest milijuna gledatelja što je najuspješniji početak emitiranja neke serije u Francuskoj u posljednjih pet godina. Bila je prva na listi gledanosti TF1, čime je prestigla i popularni CSI.

Za ulogu u ovoj seriji Marie Dompnier je na Međunarodnom festivalu audiovizualnih programa u Biarritzu 2015. godine dobila nagradu za najbolju žensku ulogu (Zlatna FIPA).

Glavne uloge u seriji tumače Thierry Lhermitte (Paul Maisonneuve), Marie Dompnier (Sandra Winckler), Laurent Lucas (Kaz Gorbier), Mehdi Nebbou (Eric), Jan Hammenecker (Justin), Catherine Mouchet (Maxine "Max" Dubreuil), Roxane Duran (Laura) i Frédéric Bouraly (Philippe). (N.K.)

 
PRVA EPIZODA

Sjever Francuske. Oskvrnuti grobovi. Mrtva tijela koja je netko iskopao i smjestio u pokazne kuće. A među tijelima, besprijekornim namještajem i fotografijama idealiziranih obitelji Sandra Winckler, mlada policajka koja vodi istragu, otkriva fotografiju Paula Maisonneuvea, bivše legende policije u Lilleu koji se mora vratiti na posao.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike