Sport
ODBOJKAŠKE KVALIFIKACIJE ZA SP

Viza se traži i u Gradskom vrtu
Objavljeno 27. travnja, 2017.

Svibanj i lipanj donijet će važne akcije za naše najbolje odbojkaške izabrane vrste. Hrvatska je sudionik kvalifikacija za SP, koje je na programu sljedeće godine.

Obje naše selekcije bit će domaćini turnira drugog kruga (ukupno tri), a osim u Zagrebu igrat će se i u gradu na Dravi. Osijek će od 31. svibnja do 4. lipnja ugostiti našu žensku vrstu, a uz nju za prvo mjesto u skupini i direktan odlazak u Japan još će se boriti Rusija, Austrija, Grčka, Mađarska i Gruzija. Neće ni nevažno biti najmanje drugi u Gradskom vrtu, jer to donosi dodatnu prigodu u kolovozu za osiguravanje svjetske vize. No, sigurno je da će osječki i slavonsko-baranjski ljubitelji odbojke pet dana moći uživati u ukupno 15 kvalitetnih međunarodnih utakmica.

Odbojkaši će drugi krug završnih kvalifikacija odraditi sedam dana ranije u metropoli (24. do 28. travanja), a uz domaće još igraju Srbija, Danska, Švicarska, Bjelorusija i Norveška.

Oba izbornika, Miroslav Aksentijević (žene) i Ivan Rančić obznanili su širi popis igrač(ic)a za ovaj krug, a na njemu je i jedan član Mursa-Osijeka, srednji bloker Kristijan Šućur. N.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike