Sport
CIBALIJI BOD U ZAPREŠIĆU

Puljić rastužio Vinkovčane
Objavljeno 26. travnja, 2017.
Momčad Mladena Bartolovića nastavlja lov na predzadnje mjesto Prve HNL

Cibalia je i drugu prvenstvenu utakmicu ostala neporažena. Nakon domaćeg trijumfa nad Slaven Belupom, Vinkovčani su uzeli bod protiv Intera sinoć u Zaprešiću. Bod po bod, svaki je vrlo važan za bijeg s dna tablice. Cibalia polako smanjuje zaostatak za Splitom i ostavlja nadu da može uloviti to predzadnje mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak u Prvoj HNL.

Otišli su Vinkovčani u Zaprešić s namjerom da ponove igru iz susreta sa Slaven Belupom i pokušaju ostati neporaženi, ako ne i osvojiti sva tri boda. Bili su na pragu te želje, jer su od 40. minute imali rezultatsku prednost od 1:0 s kojom se otišlo i na odmor. Dobru igru okrunila je momčad Mladena Bartolovića u 40. minuti nakon odlične akcije u kojoj je lopta došla do Petara Mišića, koji ju je povukao, pa odlično poslužio Bašu koji kreće prema sredini i navlači dvojicu igrača na sebe te nesebično odigrava za Brekala koji precizno, u prvi donji kut, svladava vratara Čovića.

Nakon primljenog gola bolje su zaigrali domaćini. Postonjski je u 42. minuti ukrao loptu Čuljku, ali se umjesto za proigravanje Kolara odlučio za udarac, lopta odlazi pokraj gola. Opasno je bilo i u 45. minuti, dobro je pucao Filipović, još bolje obranio Matković. Mogla je i Cibalia u samoj završnici prvog dijela do drugog pogotka, Mišić je lijepo prošao po desnoj strani, lopta dolazi do Baše koji prelazi Čovića, ali s crte čisti Bosec. Nakon kornera s desne strane loptu je na drugu vratnicu glavom prebacio Zgrablić, no kapetan Vitaić kasni pola sekunde.

Već početkom drugog poluvremena domaćin je izjednačio. Opet se ponovila greška u obrani Cibalije i opet je egzekutor bio Jakov Puljić, kao što je to činio na prethodne dvije utakmice s bivšim klubom.

Od 48. minute  kada je došlo do izjednačenja igralo se većim dijelom na sredini terena i premda je bilo nekoliko prilika s obje strane rezultat se nije mijenjao. Ovim bodom Cibalia je smanjila prednost Splićana i krenula u lov na deveto mjesto. A. Grgić

ZAPREŠIĆ - ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 200. Sudac: Željko Frković (Gospić). STRIJELCI: 0:1 Brekalo (40), 1:1 Puljić (48). ŽUTI KARTONI: Begić, Mazalović, Šarić, Mujagić (Inter Zaprešić), Brekalo, M. Mišić, Tomašević, Muženjak, Matković, Čuljak, Žderić, P. Mišić (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

INTER                              1  (0)

Čović, Bosec, Komorski, Filipović, Čale (od 69. Mesfin), Šarić, Mazalović (od 59. Polizzi), Postojski (od 86. Mujagić), Begić, Puljić, Kolar.

CIBALIA                          1  (1)

Matković, Žderić, Tomašević, Zgrablić, Čuljak, Muženjak, M. Mišić (od 75. Pervan), Baša (od 57. Mastelić), Vitaić, P. Mišić (od 69. Filipović), Brekalo.

0:1

Brzu kontru povukli su cibalijaši, lopta dolazi do Petra Mišića, koji je petom ostavlja za Bašu, Baša je, pak, prosljeđuje na lijevu stranu do Brekala, koji pogađa bliži kut Čovićevog gola

1:1

Postonjski je ubacio, Filipovićev glavom šalje loptu u lijevu vratnicu, odbija se točno do Puljića, koji je glavom posprema u praznu mrežu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike