Sport
BODOVI OSTALI U SLAVONIJI

Osječanke ipak uspjele povezati dvije pobjede
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Rukometašice Osijeka uvjerljivo su na svom parketu, u dvorani Zrinjevac, svladale Zrinski s 36:29 u 21. kolu Prve HRL te tako prvi put ove sezone spojile dvije pobjede. Osječanke su kontrolirale susret, ni jednom nisu bile u rezultatskom zaostatku te su Čakovčankama tek dva puta dopustile izjednačenje, u početnim trenutcima.

Domaće su igračice već u ranim minutama susreta mogle steći osjetniju prednost, no dva neiskorištena sedmerca te nekoliko zapucanih “zicera” držalo je Zrinski u igri. Nisu ni gošće uspijevale povezati svoje redove u napadu pa je u 14. minuti rezultat glasio tek 5:3 za Osijek. Obje su ekipe bile raspoloženije u fazi obrane, dok su u ofenzivnom dijeli preciznije ipak bile domaće igračice. Tako su u 18. minuti prvi put stekle tri pogotka viška (8:5) te su tu razliku održavale sve do kraja poluvremena, kada su stekle i najvećih “plus četiri” (14:10). Već je do tada susret mogao gotovo biti odlučen, no Čakovčanke je u igri zadržala vratarka Kozjak, čijih su svih šest obrana (jedan sedmerac) bili iz neposredne blizine.

No, gostujuća “jedinica” nije uspjela na isti način pomoći suigračicama u nastavku. Odnosno, može se reći kako joj ni domaće rukometašice to nisu dopustile, jer su u nastavku odigrale još ubojitije i preciznije. Odmah na startu drugog dijela povele su s pet razlike (15:10), a u 39. minuti imale su i velikih “plus šest” (20:14). Mogle su tada Osječanke i potpuno dotući gošće, no još jednom nisu na najbolji način uspijevale realizirati situacije s igračicom više. To, kao i podatak da su u prvih 25 minuta nastavka domaće vratarke ostale bez ijedne obrane, bio je dio razloga zašto u tim trenutcima nisu i definitivno prelomile susret. Nisu u tom razdobolju mnogo bolje bile ni gostujuće vratarke, koje su skupile samo jednu obranu, ali su unatoč tome uspjele prepoloviti zaostatak (22:19). Bilo je i malo nervoze u domaćim redovima u tim trenutcima, povezale su nekoliko tehničkih pogrešaka, ali su se brzo i oporavile. U 46. ponovno su vodile s osjetnijih 25:20, a nakon 26:23 tri minute kasnije više nisu dopustile Zrinskom takvo približavanje. Održavale su Osječanke u sljedećim minutama četiri-pet pogodaka viška, a s istekom vremena najefikasnija u domaćim redovima Ivana Zirn zabila je i za najvećih sedam pogodaka razlike te drugo uzastopno slavlje. G. Roguljić

Osijek                  36  (14)
Zrinski                  29  (10)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Goran Cupek i Robert Kožuhar (oba Garešnica).

OSIJEK: Kovačević, Putnik, Zirn 9 (3), Prskalo, Privara 2, I. Guskić 6, Bešenić, Batrnek, Krajnović 2, E. Guskić 6, Banović (4+1), Hren, Jeršek 3, Maras 6, Špoljarić 2, Gillinger.

ZRINSKI: Kozjak (5+1), Posavec 4, Senčar, Glad, Pajić, K. Balić, M. Balić 5, Resman 2, Elez 11 (2), Car 6, Ivačić (2+0), Šestak, blagus, Haček 1.

SEDMERCI: Osijek 7 (3), Zrinski 5 (2); ISKLJUČENJA: Osijek 4 minute (I. Guskić 2, Maras 2), Zrinski 10 minuta (Resman 2, Elez 2, Car 2, Šestak 2, Haček 2).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike