Osijek
DRŽAVNO NATJECANJE

Tehnička mehanika i strojarske konstrukcije izazov za 24 učenika
Objavljeno 27. travnja, 2017.

Državno natjecanje iz tehničke mehanike i strojarske konstrukcije održano je u Osijeku u utorak i srijedu. Domaćin natjecanja, Strojarska i tehnička škola Osijek, okupila je 24 najbolja učenika iz strojarske grupe predmeta koji pod vodstvom 19 mentora predstavljaju 14 škola. Izvan konkurencije sudjelovali su posebni gosti natjecanja, učenici iz Katoličkog školskog centra “Don Bosco”, Žepče, Bosna i Hercegovina.

Natjecanje se provodilo na dvjema razinama, teorijskoj i praktičnoj, iz područja tehničke mehanike i strojarskih konstrukcija.

Uz ravnatelja škole Ivana Adrića, koji je poželio dobrodošlicu svim natjecateljima i njihovim mentorima, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić čestitao im je na dosadašnjem uspjehu i poželio sreću u daljnjem natjecanju. Također, naglasio je važnost strukovnih zanimanja i pozvao goste da se upoznaju s Osijekom.

Cilj je natjecanja promoviranje struke i poticanje mladih na odabir strukovnog obrazovanja. Stručnjaci iz ovog područja su traženi, ali statistički podatci pokazuju kako je broj upisanih iz godine u godinu sve manji. Na strukovno se obrazovanje i osposobljavanje, rečeno je, treba gledati kao na inovativno i relevantno obrazovanje usmjereno na kvalitetu i učinkovitost. Snažna je poveznica ovog područja s tržištem rada i sve brži tehnološki napredak. Upravo zbog toga obrazovanjem valja stjecati kompetencije za osobni i profesionalni razvoj jer je to karta za budućnost. E. Biglbauer/I. Vrkić

Cilj je natjecanja promoviranje struke i poticanje mladih na odabir strukovnog obrazovanja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike