Regija
II. LIGA ISTOK HŠRS-A

Najuspješniji su ribiči slatinskoga Klena
Objavljeno 26. travnja, 2017.

DONJI MIHOLJAC - Protekloga vikenda sportsko-ribolovne udruge koje se natječu u II. hrvatskoj ligi istok odradile su prva dva kola natjecanja na Staroj Dravi u Donjem Miholjcu. Treće mjesto u prvom kolu i drugo mjesto u drugom kolu bili su dovoljno dobri rezultati da nakon prva dva kola natjecateljska ekipa Športsko-ribolovne udruge Klen Slatina zauzme vodeće mjesto u II. hrvatskoj ligi istok.

U vrijeme održavanja prvoga kola u subotu, 22. travnja, vrlo hladno i vjetrovito vrijeme svim natjecateljima otežavao je sportski ribolov. Zbog takvog vremena ostvareni su skromni ulovi, uglavnom američkog patuljastog somića. Nakon četverosatnog natjecanja, prvo mjesto osvojila je ŠRU Belišće, drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina ŠRU Udica Donji Miholjac, a treće mjesto ekipi ŠRU Klen Slatina, kojoj je drugo mjesto pobjeglo za sitnih 26 grama ribe. Pojedinačno prema sektorima Željko Vilk zauzeo je 8. mjesto u A sektoru s 498 grama ribe, Robert Keller 4. mjesto u B sektoru s 1605 grama, Jovica Beneš 2. mjesto u C sektoru s 1132 grama te Adrijano Idek 1. mjesto u D sektoru s 1737 grama ribe.

Drugo kolo održano je odmah sljedećega dana na istoj stazi. Ekipa Klena iz Slatine poboljšala je ekipni plasman iz prvog kola i osvojila je drugo mjesto. Prvo mjesto osvojila je ekipa ŠRU Gakovac Novi Bezdan, a treće mjesto ekipa ŠRU Mrena iz Nove Gradiške. Pojedinačno prema sektorima ribiči Klena ostvarili su 3. mjesto u A sektoru (Željko Vilk s ulovom 2120 grama ribe), peto mjesto u B sektoru (Jovica Beneš s ulovom 1538 grama ribe), peto mjesto u C sektoru (Robert Keller sa 778 grama ribe) i 3. mjesto u D sektoru (Adrijano Idek s 3621 gramom ribe). Sljedeća dva kola održavaju se u lipnju, na rijeci Savi kod Nove Gradiške.

Osim spomenutih udruga Klen iz Slatine, Udica Donji Miholjac, Belišće, Gakovac Novi Bezdan i Mrena Nova Gradiška, u Drugoj ligi istok Hrvatskoga športsko-ribolovnog saveza natječu se još ORŠK Osijek, Amur Darda Interland i Karas Rokovci-Andrijaševci.P.Žarković

Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike