Regija
PROJEKT OD 6 MILIJUNA KUNA

Biciklistička staza povezat će Vukovar i Borovo naselje
Objavljeno 27. travnja, 2017.

VUKOVAR - Biciklistička staza uz državnu cestu D2 (Vinkovci – Vukovar – Ilok), na dionici dugoj 2,5 kilometra, od Kudeljarske ulice duž Priljeva do ulaza u grad kod Luke Vukovar, povezat će Vukovar i gradsku četvrt Borovo naselje.

Izgradnja je u tijeku, a riječ je o projektu vrijednom šest milijuna kuna, što je investicija Hrvatskih cesta. U sklopu istog projekta predviđeno je i uređenje spojeva postojećih autobusnih postaja na pješačke površine, kao i uređenje pješačkih i biciklističkih prijelaza. Radove je sa suradnicima obišao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, istaknuvši kako se izgradnjom bicliklističke staze na spomenutoj lokaciji znatno podiže razina sigurnosti i ugodnosti prometa.

– Biciklistička staza na toj relaciji za Vukovarce je znatan segment komunalne infrastrukture, a sigurnost građana nam je najvažnija. To je prometnica kojoj gravitira jako velik broj ljudi. Biciklom je tu oduvijek bilo nesigurno prometovati jer je cesta široka, a unatoč ograničenjima vozači motornih vozila razvijaju velike brzine. Uvjeren sam da je svim građanima, kao i nama samima, drago što će Vukovar uskoro dobiti jedan takav sadržaj, jer će se izgradnjom staze povezati Vukovar i gusto naseljena gradska četvrt Borovo naselje i istodobno bitno podići razina sigurnosti prometa – objasnio je gradonačelnik Penava, dodavši kako se završetak radova na pješačko-biciklističkoj stazi očekuje u roku od dva mjeseca.

– Raduje nas što uskoro počnje rekonstrukcija i sanacija najprometnije prometnice u gradu, a to je upravo cesta između Vukovara i Borova naselja. U sljedećoj fazi očekujemo gradnju nadvožnjaka kod Luke Vukovar, tako da bi ta prometnica u cijeloj dionici imala četiri traka – dodao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, najavljujući skori početak spomenutih radova na Priljevu. S. Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike